Последни Новини

Звездата на българската естрада Йордан Марков реализира пореден творчески проект

Проф.д.н.Венелин Терзиев: Амбицията за власт става все по-силна, а корупцията – част от всичко това
юли 25, 2021
Проф.д.н.Венелин Терзиев: Трансформирането на икономиката провокира трансформацията и на образованието
юли 28, 2021
Покажи всички

Звездата на българската естрада Йордан Марков реализира пореден творчески проект

Талантливият певец зарадва почитателите си с новата песен “Очите ти да срещна пак любов” и клип с кадри от Несебър

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Звездата на българската естрада Йордан Марков е от дейните творци, които непрекъснато реализират амбициозни проекти. Амбициозният изпълнител зарадва почитателите си с новата песен “Очите ти да срещна пак любов”.
“Към нея заснехме и атрактивен клип. Това е една лятна история, която пресъздадохме в стария град на Несебър. С това затвърдих традицията в клиповете на моите песни да показвам и красотите на България”, сподели пред “Труд” Йордан Марков.
Песента е по музика и аранжимент на Свитослав Лобошки, а стиховете са на Дешка Петрова.
Това е втора песен за тази година на дейният певец. Той разкри, че до есента ще запише още две нови песни.
“След дългата почивка, която ни наложиха обстоятелствата от световен мащаб заради пандемията, се събраха доста творчески планове, които в момента осъществявам. Всичко се случва по най-добрия начин, защото екипът ни е чудесен. Много добре работя с Николай Скерлев, който е режисьор, сценарист, оператор на клипа. В кадрите участва Радост Тодорова, която Мис Вселена и която имаше възможността да се снима в моя първи клип през 2015 г. на песента “Старата любов” добила голяма популярност”, казва Йрдан Марков.
Той допълва, че целият проект бил осъществен на един дъх, бързо и елегантно.
“Когато всичко се прави от душа и сърце, то и резултатите са изключителни, публиката усеща това и оценява продукта.
Тази нова песен е свързана и с моята 10-годишнина на професионалната сцена”, подчертава изпълнителят.
За това време талантливият певец е издал два албума-“Живот на кръстопът“ и „Силата на любовта“ и има създадени над 50 песни, които е представил по време на няколко турнета и десетки концерти в цялата страна.
“Подготвям голям концерт “Завинаги до вас” със специалното участие на звездата на родната естрада Нели Рангелова, която ще изпее най-популярните си и обичани песни. Спектакълът ще е на 4 август в летния театър на Варна, а на 13 септември ще е в летния театър в Бургас.
Зрителите ще имат възможността да се насладят на едно огромно аудио-визуално шоу. На сцената ще танцуват не един, а два балета, които ще допринесат за емоцията и ще допълнят ефекта от песните ми с нови хореографии и костюми. Балетът “Некс дженерейшън” с ръководител Росица Терзийска и танцова школа “Диамант” с ръководител Ивелина Тодорова”, информира Йордан Марков.
За трета поредна година гласовитият творец организира конкурс за млади изпълнители “Дунавски звезди” в родния си град Силистра. Музикалната надпревара ще се състои отново на 9, 10 и 11 септември.
“Очаквам тази година участниците да са много повече от предходните издания. Горд съм, че поставих началото на тази проява, защото от провежданите около 115 подобни конкурса в страната, “Дунавски звезди” получи висока оценка от педагози, родители, участници, творци и бе класиран на пето място. Подкрепа имаше и от Министерството на културата”, обяснява Йордан Марков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!