Последни Новини
Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев“ с изложба и музикален спектакъл за 200-годишнината от рождението на Г.С.Раковски
април 14, 2021
Преди 142 години 211 народни представители приемат основополагащия закон на младото княжество България – Търновската конституция
април 16, 2021
Покажи всички

Учредиха смесен Лайънс клуб във Велико Търново

​​​​​ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Нов Лайънс клуб е учреден в старата столица. Клубът е именуван LIONS CLUB VELIKO TARNOVO YANTAR и е смесен. В него членуват 25 жени и мъже – общественици, интелектуалци, артисти, бизнесмени. Това съобщи Валерия Дончева, която е общински съветник в местния парламент и университетски преподавател. В клуба отговаря за връзките с обществеността.

Президент на организацията е юристът Галина Генчева, а вицепрезидент бизнесменът Дешка Димитрова. „Ние служим“ е мотото, което ще обединява благотворителните каузи на клуба.

„Идеята ни е да правим добро, да творим добро, да помагаме на отделни хора и организации, да популяризираме България и нашия прекрасен град. Освен благотворителни каузи в сферата на социалните дейности, здравеопазването и екологията – ще имаме и патриотични инициативи за съхраняване на нацията и българската идентичност“, каза Дончева.

Тя допълни, че предстои чертиране на клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!