Последни Новини

Договориха сътрудничество между факултет „Финанси“ на Стопанската академия и Университетска болница „Канев“ в Русе

Сомелиерът Георги Михов: Приготвянето на биодинамични вина е съобразено с циклите на Луната
януари 24, 2021
Проф.д.н.Венелин Терзиев: Обществото ни боледува и затова търси своето място и своите нови водачи
януари 28, 2021
Покажи всички

Договориха сътрудничество между факултет „Финанси“ на Стопанската академия и Университетска болница „Канев“ в Русе

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Договориха сътрудничество между факултет „Финанси“ на Стопанската академия “Д.А.Ценов” в Свищов и Университетска болница „Канев“ в Русе.
В срещата взе участие проф. Андрей Захариев, декан на факултет „Финанси“ на свищовския ВУЗ и председател на Управителния съвет на академична фондация „Проф. д-р Минко Русенов“. Ученият е автор на над 200 научни публикации. Има богат опит в регионално развитие и сътрудничеството между науката, бизнеса и местната власт.
“Обект на дискусия бе сключването на тристранен меморандум за сътрудничество между УМБАЛ „Канев“-Русе, свищовския финансов факултет и академичната фондация, носеща името на основателя на първата българска финансова катедра – катедра „Финанси и кредит“ при Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“. Обсъдени бяха възможностите за съвместно участие в индексирани в SCOPUS / WoS международни научни форуми с оглед добрата репутация на учени от факултет „Финанси“, където са над половината от докторантите и над 70% от публикациите в международните референтни бази данни на свищовското висше училище”, информираха участници в срещата.
Проф. Захариев е оценил високо работата на УМБАЛ „Канев“ Русе, както в основната здравеопазна дейност, така и в научен аспект, където университетския профил на лечебното заведение формира плодотворна територия за научна дейност.
В рамките на проведените разговори изпълнителният директорът на УМБАЛ „Канев“ инж. Иван Иванов потвърди интереса за сътрудничество с партньорите от Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!