Последни Новини

Университетската болница “Канев” в Русе сключи споразумение с научна организация в Република Северна Македония

Военната академия “Георги Стойков Раковски”  удвои студентите си
декември 30, 2020
Университетската болница „Канев“ в Русе и Бароновичкия държавен университет в Беларус сключиха договор за сътрудничество
януари 4, 2021
Покажи всички

Университетската болница “Канев” в Русе сключи споразумение с научна организация в Република Северна Македония

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Директорът на Университетска болница „Канев“-Русе Иван Иванов и директорът на Института за мениджмънт на знания в гр. Скопие, Република Северна Македония проф. д-р Роберт Димитровски на 30 декември подписаха договор за съвместно сътрудничество.
Институтът е научна, образователна, изследователска и консултантска институция, създадена в Скопие, Република Северна Македония.
Настоящото споразумение има ца цел обединяваме, насърчаване на социалните дейности в областта на знанието, при управление на процесите и укрепване на социално – икономическите ресурси.
Основните направления в които ще работят двете организации са свързани с придобиване на знания и връзката между знанието в различни области. Партньорството ще е насочено към популяризиране на ценностите на знанието, създаване на условия за нуждите на научното обосноваване на знанието, постигане на методологични, практически и функционални изследвания в различни научни области. Ще се извършват съвместни изследвания, учене и анализи, разработване на проекти и реализацията им.
Македонският научноизследователски институт е основен организатор на Балкански научни форуми, които се организират в България, Македония, Гърция, Сърбия, Черна Гора, Турция и др. Те са издател на добре познатото в научната общност списание KNOWLEDGE – International Journal Scientific Papers, което излиза от 2009 г. Изданието е реферирано в редица информационни бази за научна литература.
Споразумението поставя Университетската болница, като съорганизатор на предстоящи научни форуми, дава възможност на своите учени, изследователи и лекари да представят своите разработки на престижни научни конференции и е перспектива за реализиране на съвместни проекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!