Последни Новини

“Реставрация” ЕАД дари 2000 лева на Регионалната библиотека в Русе

Откриват изложба на Хубен Черкелов в Музея на хумора и сатирата в Габрово
ноември 17, 2020
Превръщат вековно училище в Елена в картинна галерия
ноември 19, 2020
Покажи всички

“Реставрация” ЕАД дари 2000 лева на Регионалната библиотека в Русе

Сумата е за рекламни материали и научно издание на културния институт

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе получи дарение от 2000 лева от „Реставрация“ ЕАД. С благородния си жест фирмата е подпомогнала отпечатването на рекламни материали и научно издание на културния институт. Изпълнителният директор на дружеството проф. д.н.инж. Венелин Терзиев е удостоен от ръководството на библиотеката с благодарствено свидетелство за дарение.
„Реставрация” ЕАД е създадено през 1994 г. като наследник на дирекция „Изпълнение” на Националния институт на паметници на културата и е част от Министерство на културата. Със своите четири филиала в градовете Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново и собствени производствени бази, дърводелски, ковашки, железарски работилници и с наличието на специализирана механизация, собствен транспорт и авторемонтна база дружеството успява ефективно да организира извършването на реставрационните и други строителни работи на територията на цялата страна.
В системата на „Реставрация” ЕАД работят над 100 строителни работници, част от които високо квалифициран инженерно-технически персонал, с дългогодишен опит по опазване паметниците на културата. Всичко това е създало изключителен авторитет на Дружеството в средите на инвеститорите, финансиращи дейности по опазване паметници на културата в цялата страна, частни организации и др.
Освен обекти-паметници на културата, дружеството изпълнява и строително-монтажни работи по изграждане и ремонти на галерии, детски градини, училища, жилища и административни сгради.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!