Последни Новини

Награждават проф. Венелин Терзиев и Иван Александров с почетен знак „Златен век“ – звезда

Български учени участваха в Международния фестивал „Научни хоризонти“ в Беларус
ноември 14, 2020
Откриват изложба на Хубен Черкелов в Музея на хумора и сатирата в Габрово
ноември 17, 2020
Покажи всички

Награждават проф. Венелин Терзиев и Иван Александров с почетен знак „Златен век“ – звезда

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Проф. Венелин Терзиев, преподавател в Русенския университет и Военната академия и заместник-директорът на РНБ „П.Р.Славейков“ в старата столица Иван Александров са отличени с грамота и почетен знак „Златен век“ – звезда на Министерството на културата.
Ведомството награждава с почетни награди и знаци културни дейци и общественици. Наградите се присъждат за принос към развитието и популяризирането на българската култура в месеца на народните будители.
Проф. Венелин Терзиев се слави като напорист, амбициозен, успешен, креативен. Той е доктор на науките по национална сигурност и икономика. Редовен професор е във Военната академия и в Русенския университет “Ангел Кънчев”. Научните му интереси и публикации са свързани с проблематиката на икономиката, националната сигурност и социалното управление.
Иван Александров беше дългогодишен директор, а сега е заместник-директор на Регионалната библиотека във Велико Търново. Безспорен е приносът му за популяризиране на библиотечното дело, неговото развитие, съхранение и дигитализиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!