Последни Новини

Дезинфектант без хлор и алдехиди бори вируси с обвивка, почиства и ароматизира

Учени дискутират организационните аспекти на управлението на риска в системата на висшето образование
октомври 19, 2020
Учени обсъждаха управлението на рисковете в системата на висшето образование
октомври 21, 2020
Покажи всички

Дезинфектант без хлор и алдехиди бори вируси с обвивка, почиства и ароматизира

MAXXI PRO SANIX, MAXXI PRO SANIX blue и MAXXI PRO SANIX NPD

Нова разработка  серия дезинфектанти успешно борят вируси с обвивка, гарантират ефективно почистване и дълготрайно ароматизиране. Иновативният продукт е на  производителя „МАКСИ ПРО БЪЛГАРИЯ” ООД със седалище в град Лясковец.
„Биоцидите от новата ни серия се използват за обработка на всякакви водоустойчиви повърхности, санитарни помещения, транспортни средства. Активни са срещу бактерии, фунги и вируси с обвивка. Примери за вируси с обвивка са: Coronavirus, Influenza H1N1 (грип), HIV (Aids), HBV (Хепатит B), HCV (Хепатит C) и други“, обяснява Александър Чалъков, представител на производителя.
Той допълва, че активната съставка на продукта, която реално извършва дезинфекцията е от категорията на Четвъртичните амониеви съединения /ЧАС/.
„Предимството на тази съставка пред повечето популярни вещества като хлор, алдехиди и др. е, че тя е много ниско токсична и не дразни лигавиците. Дезинфектантите на база активен хлор (белина или таблетки) са много достъпни поради ниската си цена, но активният хлор е много вреден и опасен за човешкото здраве особено за деца и хора, склонни към алергии или белодробни усложнения. При дезинфекция с хлорен продукт, той се изпарява много лесно, като по този начин същият достига и навлиза в кожата, белите дробове и лигавицата на очите като може да предизвика възпаление, отток на белия дроб и очите, алергична реакция на кожата, а също така потиска и имунната система, което води до по-лесно заразяване. Освен това хлорът е канцерогенен и проучвания доказват, че същият води до развитие на различни форми на рак. В настоящата пандемия и поради недостиг на средства много обществени заведения, като училища, детски градини и ясли, старчески домове дезинфекцират именно с хлорни продукти, като по този начин вместо да предпазват хората, всъщност ги поставят в много по-опасна среда. За разлика от дезинфектантите на хлорна основа, нашите продукти са подходящи за употреба в затворени помещения и най-вече там, където има голям поток от хора, като цената за един литър работен разтвор е съпоставима с тази на хлорните препарати“, категоричен е Александър Чалъков.
Парфюмната композиция използвана в MAXXI PRO SANIX blue не съдържа алергени. Потребителите, които имат притеснения от алергии от различни аромати в препарати, спокойно могат да ползват този продукт, както и MAXXI PRO NPD, който не съдържа нито парфюмна композиция, нито оцветители. Разбира се използването на продуктите трябва да е съгласно препоръките на производителя.
„За клиентите, които искат освен сигурна дезинфекция да имат и дълготрайно усещане за аромат и свежест препоръчвам MAXXI PRO SANIX“, казва Александър Чалъков.
Друго предимство на серията  MAXXI PRO SANIX е високата концентрация на продукта, която е 1:100 (от един литър концентрат се получават 100 литра работен разтвор).
„Дезинфектантът е универсален и предвид факта, че не съдържа хлорни и алдехидни активни съставки може да се използва както на обществени места като детски заведения, училища, фитнеси, фризьорски и козметични салони, заведения, хотели и др., така и в домашни условия“, категоричен е Александър Чалъков.

За контакти и поръчки:
Сайт: www.maxxipro.eu
Email: office@maxxipro.eu
Телефон: 0877 519 669

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!