Последни Новини

Организират Есенен търг за съвременно българско изкуство

6Fest с първи у нас фестивал за улични огнени спектакли
октомври 5, 2020
Проф. д.н Венелин Терзиев: Противодействието на корупцията е сред основните приоритети в дейността на Прокуратурата през последната година
октомври 12, 2020
Покажи всички

Организират Есенен търг за съвременно българско изкуство

Фейсбук групата „Купи изкуство, подкрепи художник“ се превърна в социално-културен феномен

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Организират Есенен търг за произведения от съвременното българско изкуство. На него ще бъдат разиграни 50 творби от родни автори. След големия успех на първото изложение за изкуство Артко19, което бе проведено в Платформа А6 на НДК в края на септември, Платформата “Купи изкуство” продължава със събитията извън интернет.

По време на пандемията беше създадена Фейсбук група „Купи изкуство, подкрепи художник“, която се превърна в социално-културен феномен и основното място, където българските творци продължаваха успешно да продават произведенията си въпреки пандемията.
“Целта на всички инициативи, които произлязоха от тази група, е да подкрепят българските творци, които продължават да създават качествено изкуство в трудни условия, икономическа криза и политическа несигурност. Сега ви каним почитателите на Есенен търг за изкуство”, казват инициаторите.
Те допълват, че това е първият от сезонните търгове, които ще бъдат проведени на различни локации според сезона, за да може почитателите на изкуството да се срещнат с произведенията както на утвърдени, така и на млади автори. На тези търгове посетителите ще изживеят незабравимата емоция да наддават за творбите и щастието да ги притежават.
“Произведенията в Есенния търг с началните им цени могат да бъдат разгледани в Галерия „Контраст“ на ул. “Цар Самуил” № 49 в София на 10-ти и 11-ти октомври от 11:00 до 18:00 часа или онлайн на адрес: www.buyart.bg. От 18 часа на 12 октомври се състои наддаването за художествените творби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!