Последни Новини

Проект на трима специалисти помага за стартиране на бизнес

Промените във висшето образование в България – ефекти върху икономиката и пазара на труда
август 26, 2020
Теодора Евтимова, директор на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе: В библиотечните храмове на познанието се пресичат пътищата на науката, културата и всички видове изкуства
септември 1, 2020
Покажи всички

Проект на трима специалисти помага за стартиране на бизнес

Клиентите на „Стартекс“ получават банков кредит на преференциални условия

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

 

Иновативен проект, разработен от трима специалисти помага за стартиране на бизнес. Идеята за създаването на „Стартекс“ е на Соня Кръстева, която е управител на дружество за счетоводство, данъчни и митнически услуги, на Явор Стефанов, който е специалист по митнически услуги и консултиране и на IT-специалистът Людмил Георгиев.

Инициаторите споделят, че са родолюбци и искат повече българи, вместо да търсят препитание зад граница, да останат и да работят в страната. Така се родила идеята за подпомагане на бъдещите предприемачи.

Проектът „Стартекс“ предвижда създаване на фирма, изготвяне на сайт за конкретната дейност, счетоводство на дружеството, както и митническа консултация. Разработени са четири пакета за финансиране за различен размер на финансиране“, обяснява Соня Кръстева, която е с богат опит в областта на счетоводството и данъчната политика.

Отделните пакети за „бизнес на изплащане“ са „Старт“, „Успех“ , „Международен“ и „Специален“.

Всички клиенти на „Стартекс“ получават бизнес кредит на преференциални условия. Имаме сключен договор с „Уникредит Булбанк“ и след разглеждане и одобрение на документите на кандидатите, финансовата институция, осигурява финансиране“, споделя Соня Кръстева.

Пакетът „Старт“ дава възможност за създаване на уеб сайт, за поддръжка, регистрация и счетоводство. Пакетът „Успех“ освен тези четири услуги, дава възможност и за платформа SEO, а също и реклама.

Който избере пакета „Международен“ получава допълнително логистика и митническо представителство, а най-разширения пакет „Специален“ е персонален спрямо нуждите и идеите на всеки клиент.

Кандидатстването става чрез платформата на „Стартекс“ и всички услуги са за период от 1 година, единствено за пакетът „Специален“ срокът може да е по-дълъг. Финансирането е в размер съответно на 11 580 лева, 17 580 лева и 21 900 лева, а изплащането на сумите е за срок от 72 месеца“, уточняват създателите на проекта.

Те са категорични, че целта им е да използват своя професионален опит, за да помогнат и на други хора да развият успешна предприемаческа дейност.

Ако бизнесът например е свързан с внос и износ, предлагаме митническа консултация, защото България има спогодба с различни държави и Явор Стефанов, който познава тънкостите в тази сфера, може да спести много пари от излишни разходи на производители и търговци. Може да им съдейства и с организирането на транспорта, както и при избора на най-подходящия превоз по въздух, вода или суша“, подчертава Соня Кръстева.

Тя допълва, че имат много клиенти, които развиват търговия с биопродукти и те непрекъснато търсят консултация заради спецификата при обмитяването на тези стоки.

За контакти-Соня Кръстева, 0897900048

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!