Последни Новини

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив с нов Съвет на настоятелите

Проф.Тодор Галунов: Предстои битка на 6 формации за сакралните 4 % на предстоящия вот
юли 10, 2020
В Свищов изградиха Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване
юли 16, 2020
Покажи всички

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив с нов Съвет на настоятелите

Проф. Венелин Терзиев е в състава на ръководството

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” в Пловдив избра нов Съвет на настоятелите. Проф. Венелин Терзиев е в състава на ръководството.
Академията е акредитирано висше учебно заведение, предлагащо обучение в степени бакалавър, магистър и доктор в множество специалности от различни изкуства. Сред специалностите са Педагогика на обучението по музика или по изобразително изкуство, Изпълнителско изкуство (класически, народни или поп и джаз инструменти или пеене), Дирижиране (класически или народни хорове и оркестри), Българска народна хореография, Балетно изкуство, Графичен дизайн и фотография, Сценография, Църковна живопис, Дизайн на облеклото, Графика, Скулптура, Мултимедия и виртуална реалност, Тонрежисура, Артмениджмънт и др.
„Предложихте проф. Венелин Терзиев за член на Съвета на настоятелите на Академията, защото сме признателни за активната му обществена позиция, съпричастие и подкрепа на културните събития и опазване на културното наследство в Пловдив и страната ни. Освен това той е един от утвърдените ни учени в България. Богатият му опит ще е в помощ на Академията за осъществяване на ефективно и прозрачно управление и за предоставяне на качествено образование и обучение“, изтъкна проф.Тони Шекерджиева – Новак, ректор на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“.
Проф. д.н. Венелин Терзиев пък подчерта, че търсенето на пътища и начини за отстояване на обществения интерес, е винаги най-важната и основна мисия на всеки държавник и управленец от най-висок ранг.
„Общественият интерес често е бил притискан и заплашван от лични, корпоративни или други интереси и въпреки всичко е оцелявал във времето, за да пребъде държавата ни. Мисията да ръководиш една от емблематичните и най-важни в образователен и културен аспект институции е не само важна, но и достатъчно отговорна задача.
Оценявам високо предложението на да стана част от Съвета на настоятелите на Академията и като оценка за отстояваната от мен в годините лични позиции, че образованието и културата са онези два основополагащи елемента, които крепят, подпомагат и дори тласкат напред нашето обществено развитие. И колкото по-скоро и по-осмислено разберем, че това са основните ни лостове да мотивираме, убеждаваме и да отваряме врати към бъдещето ни развитие, толкова по-бързо ще намерим смисъл в това което правим и това, което създаваме.
За мен ще бъде удоволствие, чест и отговорност да съм част от Съвета на настоятелите на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив.
Подкрепата на такава мисия е и огромно задължение за всички, които са призвани да го правят“, категоричен е проф.Терзиев.
В новият Съвет на настоятелите, като представител на Министерство на образованието и науката е Нели Попова – директор на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ в Пловдив, Богомил Грозев – директор на Общински институт „Старинен Пловдив“, като представител на Община Пловдив, Ивайло Маджаров – председател на Студентския съвет, Светлозар Драгушев, Румен Цонев – изпълнителен директор на КЦМ, Светлозар Чавдаров – директор на НХГ „Цанко Лавренов“ – Пловдив и проф. д-р Милчо Василев – ректор на АМТИИ в периода 2012-2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!