Последни Новини

КЗД и Военна академия ще си партнират в проекти с научноизследователски, образователен и възпитателен характер

Теодора Евтимова, директор на Регионалната библиотека “Любен Каравелов” в Русе: Събираме учени от различни области да дискутират моделите на развитие на отделния човек и на човешката цивилизация
юни 25, 2020
Мирела Величкова и Петко Савов с нов клубен тур в страната
юни 25, 2020
Покажи всички

КЗД и Военна академия ще си партнират в проекти с научноизследователски, образователен и възпитателен характер

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Договарят сътрудничество между Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ и Военната академия “Г.С.Раковски”. В КЗД на посещение в четвъртък беше генерал-майор д-р Груди Ангелов, началник на Военна академия. Той бе придружен от проф. Венелин Терзиев от Академията. Гостите бяха посрещнати от доц. д-р Ана Джумалиева – председател на КЗД. На срещата те се запознаха със спецификата в работата на институцията, с производството пред нея, със задълженията и инициативите ѝ по превенцията срещу дискриминацията.
Доц. Ана Джумалиева връчи на генерал-майор Груди Ангелов плакет на Комисията за защита от дискриминация.
На работната среща бяха обсъдени предприемането на дейности от взаимен интерес, както и бъдещето сключване на споразумение за сътрудничество между двете институции.
Генерал-майор д-р Груди Ангелов сподели, че особено важно е в настоящия момент натрупаният опит, знания и умения при управление на кризи да бъде споделян, като елемент на този общ процес са и дейностите по Закона за защита при дискриминация. Елемент на всички тези действия е и социалната търпимост в обществото, която трябва да бъде елемент на общественото развитие.
“Досегашната съвместна работа между двете институции и особено натрупания опит при разглеждането на десетки преписки, свързани със сферата на националната сигурност, би спомогнал за адаптирането на подходящи обучителни курсове, семинари, конференции на хората, заети във военнообразователната и военната сфера”, заяви доц.д-р Джумалиева.
Тя допълни, че е в общ интерес разработването и изпълнението на проекти с научноизследователски, образователен и възпитателен характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!