Последни Новини

Двама зрелостници от Елена със стипендия „Достойни момчиловци“

Иван Кристоф, специалист по височинни операции: Въздушното спасяване в България е новото предизвикателство
май 19, 2020
Доц. Драгомир Илиев, директор на Центъра за дистанционно в Стопанската академия в Свищов: Създадохме собствена система за онлайн квестор при  изпитите
май 19, 2020
Покажи всички

Двама зрелостници от Елена със стипендия „Достойни момчиловци“

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

С решение на Педагогическия съвет при СУ „Иван Момчилов“ в Елена беше присъдена ученическата стипендия „Достоен наследник на Момчилов“. Носители на званието са випускниците от XII а клас Мирела Йорданова и Мирослав Тодоров.
Мирела Йорданова получава наградата за творчество и оригиналност в учебните и ученическите дейности. Тя е с постижения в областта на компютърните технологии – сертификат на Microsoft office word и power point 2016, сертификат на Cisco, със сертификат е и от състезание по английски на Cambridge и Longman. Амбициозната зрелостничка участва в олимпиади по български език, химия, история, биология, на първо място е на областния кръг и е трета на националния на олимпиада за енергията. Получава награди на конкурси по изобразително изкуство. Нейните разностранни интереси не свършват до тук. Тренира футбол, играе за тимовете „Етър“ и „Болярки“ във В.Търново, включена е в националния отбор за девойки до 17 години през 2017/2018 г. повече от десет години играе в танцов състав „Балканджийче“, носител на много престижни награди.
Мирослав Тодоров е награден като активен спортист, но през цялото време на обучение той е и отличник. Тренира от малък и признава, че спортът го е научил да бъде уважителен и честен, да води здравословен начин на живот и да изгражда характер. Смята да продължи в тази посока и ще кандидатства в Националната спортна академия.
Негов любим спорт е джудото, от 12 години тренира в еленския клуб „Ипон 87“ и вече не брои медалите и отличията от наши и международни турнири. Включен е в състава на Националния отбор по джудо. През всичките години е сред десетте най-добри спортисти на общината. Мирослав е капитан на отбора по волейбол в училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!