Последни Новини

Ретро-книжарница в музей „Етър” предлага книги на символични цени

Организират следкарнавална гюрултия в музей „Етър“ в Габрово
май 14, 2020
Нов магазин „Хляб и приятели“ посреща клиенти във Велико Търново
май 19, 2020
Покажи всички

Ретро-книжарница в музей „Етър” предлага книги на символични цени

 

Томовете се предлагат срещу 1 и 2 лева

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Книги, издавани от музей „Етър” в Габрово през годините, могат да бъдат закупени от Ретро книжарницата, която бе открита на 18 май. Цените им са символични – от 1 и 2 лева. Ретро книжарницата е разположена близо до централния вход на музея и е част от Книгопродавницата, която от няколко години провокира интереса на любителите на музейна литература.
За откриването на Ретро книжарницата бе избрана датата 18 май – Международен ден на музеите. Заради ситуацията, свързана със заболяването COVID-19, честването му тази година бе отложено за есента. От българската секция на ИКОМ – световната организация на музеите, на която РЕМО „Етър” е член, изпрати поздравителен адрес, прочетен от Светлозар Тодоров, ръководител на отдел „Културен мениджмънт”.
В музей „Етър” празникът бе отбелязан символично, освен с откриването на новата Ретро книжарница, с раздаването на талони за безплатна почерпка с кафе на пясък на майсторите от Занаятчийската чаршия.
Музейните специалисти взеха участие във викторина с хумористични награди. Отговорите на въпросите се съдържат в издаваните от „Етър” книги, които могат да бъдат закупени от Ретро книжарницата или от Книгопродавницата.
От анкетата става ясно, че през 1989 г. излиза том първи на Етнографски сборник „Етър”. Идейната концепция на корицата е габровска черга. През 2017 г. е публикуван сборник с научни статии и студии, посветен на директора на музей „Етър” проф. д-р Светла Димитрова с наименованието „Музеят помни и разказва”. Първото научно издание, излязло с новото лого на културната институция пък е . „Паметта е традиция”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!