Последни Новини

Гурбетчии масово купуват къщи по селата в Търновско

Опитните габровки ходели с игла на пазар
април 23, 2020
Проф. Маруся Любчева: Дисциплина „Управление на рискове “ трябва да има във всеки един учебен план
април 24, 2020
Покажи всички

Гурбетчии масово купуват къщи по селата в Търновско

DCIM100MEDIADJI_0228.JPG

Брокери от “Съни хоумс” предлагат виртуални огледи на имоти

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Гурбетчии, които са се завърнали у нас заради пандемията, масово купуват къщи по селата във Великотърновска област. Това съобщи за “Труд” собственикът на Агенцията за недвижими имоти “Съни хоумс” в старата столица Милен Ангелов.
Брокерът споделя, че се е снабдил с необходимото техническо оборудване и предлага виртуални огледи на недвижимо имущество.
“Няма срив на цените, нито на продажбите. Дори сделките рязко се увеличиха. Гастарбайтерите, които се прибраха казват, че не е ясно какво ще се случи занапред, дали ще могат отново да заминат в чужбина и затова искат да вложат парите си в имоти. Габровец, който живее и работи в Германия в момента пък купува недвижимо имущество във великотърновското село Ресен, където смята да живее и да се занимава със земеделие”, споделя Милен Ангелов.
Брокерът допълва, че бизнесмен инвестира в промишлени помещения около старата столица. Предприемачът купува цехове, които смята да отдава под наем, защото ще са в близост и ще са търсени след като бъде построена автомагистрала “Хемус”.
“Няма скок в цените на имотите. Стойността на къщите по селата варира от 20 000 до 100 000 евро в зависимост от състоянието им. Апартаментите във Велико Търново се предлагат средно на около 550 евро за кв.м.”, уточнява Милен Ангелов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!