Последни Новини

По два проекта за над 4 млн. лв. обновяват Конака и разширяват Мултимедийния център в Търново

Адвокат организира мащабна дарителска акция за полицаи във Велико Търново
април 20, 2020
Дружество “Светлина” преди 105 години стартира електрифицирането на Велико Търново
април 22, 2020
Покажи всички

По два проекта за над 4 млн. лв. обновяват Конака и разширяват Мултимедийния център в Търново

Средствата са от ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Два проекта на община Велико Търново на стойност над 4 млн. лв. са предварително одобрени от Управляващия орган на ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020. Първият проект, който е на стойност 2 850 760 лв., касае реконструкцията и обновяването на Музей „Възраждане и Учредително събрание” в старата столица. По него Общината ще получи подкрепа чрез финансов инструмент в размер на 730 941 лв., безвъзмездна помощ от 2 051 399 лв., а собственият и принос ще е в размер на 68 420 лв. След реализирането на проекта, предназначението на модернизираната сграда не трябва да се променя за срок от 5 г.
Разширяване на Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов” в болярския град е предметът на втория проект на Общината, получил предварително одобрение. Целта е да се повиши въздействието от предлаганата туристическа атракция, като ще бъде визуализиран животът на различните социални слоеве във Второто българско царство, техните нрави, обичаи , бит и одежди. С помощта на съвременната аудио-визуална техника ще бъде показана богатата история на града от този период, неговата царственост, войнска слава и духовна мощ.  Прогнозната стойност на проекта е 1 302 577 лв., като собственото участие на община Велико Търново възлиза на 51 820 лв.
На предстоящото онлайн заседание на Великотърновския общински съвет на 30 април двата проекта ще бъдат предложение за одобрение от съветниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!