Последни Новини

Организират първият онлайн фестивал в България

Георги Яковлев Кирков- депутатът, направил първия ръкопис на Търновската Конституция
април 15, 2020
Община Павликени закупи комбиниран багер-товарач за превенция на природни бедствия
април 15, 2020
Покажи всички

Организират първият онлайн фестивал в България

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

“Може ли вирусът да бъде с положителен заряд? Да, може!”. Това заявяват организаторите на първият онлайн фестивал в България.
Роден в условията на криза, VIRUS on-line FESTIVAL e доказателството, че всяка негативна ситуация крие в себе неподозирани възможности.
“Сега, когато се налага на всеки от нас да промени навиците си, поведението си, посланията си, поставяме едно ново начало.
Това е част от посланието на първия в България онлайн фестивал, който ще се състои изцяло в онлайн среда и ще бъде достъпен за всички, независимо в коя част на страната и света се намирате”, категорични са инициаторите.
Те уточняват, че платформата на VIRUS on-line FESTIVAL ще даде възможност на много независими артисти, музиканти, художници, автори, танцьори, приложници, хора с таланти и творческа енергия да покажат на света най-доброто от себе си.
“Останалите просто могат да гледат какво правят другите. И в двата случая ще бъдем част от фестивала.
Очакват ни и срещи с популярни лица от различни области на културата и изкуството. Предвидени са детски представления и куклен театър, четене на приказки, кулинарни демонстрации и мастър класове, образователни курсове, танцови и спортни онлайн уроци, стенд ъп комедия и театрални представления, концерти”, разкриват организаторите.
Датите вече са определени – 24, 25 и 26 април. До 19 април е отворена поканата към желаещи от цялата страна, които искат да се включат в новото начинание и могат да предложат интересно съдържание.
“Част от участниците ще бъдат включвани в платформата от домовете си, от собствени студия и ателиета, а за други ще бъдат създадени специални сцени за онлайн предавания във Варна и София. В част от включванията, зрителите ще могат да задават въпроси и да участват с обратна връзка.
Това е първият по рода си онлайн фестивал в България и идеята ни е да подпомогнем различни проекти и идеи, които в настоящата ситуация се реализират онлайн. Това са музиканти, артисти, приложници, автори – хора със свободни професии, за които периодът е тежък. Освен това съм сигурен, че платформата ще предложи интересни продукти и възможности на много хора, които вече се чудят как да прекарват времето си в къщи“ , споделя Николай Тодоров – Ник, организатор на VIRUS on-line FESTIVAL.
Той, заедно с Даниела Димитрова организират някои от най-успешните фестивални формати в страната през последните години.
Фестивалът ще е безплатен, но е предвидена възможност за онлайн дарения в полза на артистите, които са ви впечатлили или искате да подкрепите.
Единственото условие към всички участници е да не коментират темата „Корона вирус“ и политика в участията си.
“VIRUS on-line FESTIVAL ще бъде различен!”, обещават инициаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!