Последни Новини

Проведоха онлайн Национално ученическо състезание по „Икономикс” в Свищов

Великата страстна седмица е период за изминаване на най-важния път до Възкресението
април 13, 2020
Реставрират къщата-музей на Алеко Константинов в Свищов със 140 000 лева
април 13, 2020
Покажи всички

Проведоха онлайн Национално ученическо състезание по „Икономикс” в Свищов

 

С инициативата Стопанската академия разшири възможностите за участие на средношколци от цялата страна

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Катедра „Обща теория на икономиката” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов, със съдействието на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, за поредна година организира Национално ученическо състезание по „Икономикс”. Тазгодишното издание на средношколската надпревара отново бе под формата на национален конкурс за ученическо есе, но за пръв път конкурсът не беше проведен по традиционния начин – писмено, с присъствие на учениците в Свищовското висше училище, а по електронен път. Това разшири възможностите за участие на ученици от 12 клас на средните училища от цялата страна.
Конкурсът се проведе въз основа на представяне на есе по една от темите: „Предимства и недостатъци от членството на България в Европейския съюз” и „Моето бъдеще в икономиката на България”. Право на участие имаха само ученици от 12 клас, като всеки от тях се представи с едно есе по една от посочените теми. Участието на учениците бе самостоятелно, като нямаше ограничение за броя участници от едно училище.
В Националното ученическо състезание по „Икономикс” взеха участие общо 22 ученика
След задълбочено запознаване с представените есета, са определени най-добре представилите се участници, на които ще бъдат изпратени грамоти. Първо място журито присъди на Онур Адем от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов” – Кърджали. Присъдени са две втори места – на Цветелина Петрова от Финансово-стопанска професионална гимназия в Монтана и на Есра Мюмюн от СУ „Й. Йовков” в Кърджали. С трета награда също са отличени двама участника – Огнян Шишоев от СУ „Д-р Петър Берон” – Бобов дол и Кристофер Стойчев от ДФСГ „Интелект” – Плевен.
Всички участници ще получат сертификат за участието си в Националното ученическо състезание по „Икономикс”, който им дава право при кандидатстване в академията да бъдат приети в първата желана от тях специалност в редовна форма на обучение.
С пожелание към всички участвали дванайсетокласници за успешно дипломиране, организаторите на състезанието изразиха увереност, че техният избор за продължаване на образованието им ще бъде Стопанската академия в Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!