Последни Новини

Безплатни общежития за първокурсниците осигурява Стопанската академия в Свищов

Инвестират 250 000 лева в детски площадки в Свищов
април 13, 2020
Общинският съвет във Велико Търново ще обсъжда мерки за подпомагане на бизнеса
април 14, 2020
Покажи всички

Безплатни общежития за първокурсниците осигурява Стопанската академия в Свищов

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Инициатива на Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов в помощ на бъдещите студенти е подкрепена от ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”. Във връзка с извънредното положение в страната и неговото отражение върху доходите на населението, Академичният съвет на Висшето училище единодушно реши да предостави студентските си общежития за безплатно ползване от записалите се в редовна форма на обучение държавна поръчка, първокурсници за учебната 2020-2021 година. Веднага след обявяване на решението, благородната инициатива беше подкрепена от едно от най-големите застрахователни дружества в България – ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” – дългогодишен партньор на Стопанската академия. Застрахователното дружество се присъединява с дарение, равняващо се на годишните семестриални такси на първокурсниците, които ще бъдат записани за обучение в редовна форма по държавна поръчка, в специалност „Застраховане и социално дело”.
Двете институции имат съвместни инициативи, насочени към обучението на специалисти за застрахователния бранш. Булстрад ежегодно отделя средства, за да стимулира чрез стипендии и стажантски програми най-изявените свищовски студенти. Освен, че голяма част от служителите на дружеството са възпитаници на Свищовската академия, където преди 82 години за пръв път в България започва академичното преподаване по застраховане, от 2017 г. се осъществява и инициативата, наречена „Булстрад – Академия”. Съвместната инициатива дава възможност на служителите на компанията да повишат своята квалификация, като преминат обучителен курс, воден от преподаватели от катедра „Застраховане и социално дело” и от представители на топ мениджмънта на застрахователната компания.
След заседанието на Академичния съвет, на което бе взето решението за безплатните общежития за всички първокурсници през учебната 2020-2021 г., зам.-ректорът по студентска политика – доц. д-р Румен Ерусалимов апелира: „В тези трудни дни, нека не гледаме само текущите ни проблемите, а да погледнем в бъдещето и да дадем още една причина на българските младежи да останат в България”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!