Последни Новини

Стопанска академия в Свищов и УМБАЛ – Русе с договор за сътрудничество

Осем домашни помощници ще се грижат за 20 инвалиди и самотноживеещи в общината Горна Оряховица
април 1, 2020
Проф. Красимир Ениманев, председател на Русенската стопанска камара: За оцеляването ни най-важни са образованието, културата, здравеопазването, енергетиката и екологичната среда
април 2, 2020
Покажи всички

Стопанска академия в Свищов и УМБАЛ – Русе с договор за сътрудничество

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев” АД – гр. Русе сключиха меморандум за сътрудничество. Водени от разбирането, че за постигане на устойчиво икономическо и социално развитие е необходимо взаимодействие и партньорство между академичните среди и бизнеса, подписи под документа положиха ректорът на Свищовското висше училище проф. д-р Марияна Божинова и изпълнителният директор на болницата инж. Иван Иванов. Двете страни заявиха желание за установяване на тясно сътрудничество с фокус върху ускореното професионално изграждане на младите кадри след дипломирането им. По думите на инж. Иванов, Стопанска академия „Д. А. Ценов” е безспорен лидер в областта на образователните технологии, както и водещ научен и изследователски център в страната. Сключеният меморандум ще даде възможност на учените и лекарите от двете институции да си сътрудничат ползотворно в различни насоки. Проф. Божинова благодари за високата оценка и за отправеното предложение за сътрудничество от страна на Университетската болница. Ректорът заяви, че Стопанската академия е с дългогодишни традиции в обучението и научните изследвания в областта на социалното дело и здравния мениджмънт, и този меморандум за сътрудничество ще бъде полезен и за двете страни.
За да обсъдят с академичното ръководство конкретни дейности, свързани с меморандума, в Стопанската академия гостуваха Евелина Ванкова – консултант по управлението и Марин Георгиев – научен консултант на УМБАЛ „Канев”. Сред дискутираните възможности са обучение на специализанти и докторанти, популяризиране на възможности за стажове и свободни работни места, съвместни участия в кариерни форуми, реализиране на съвместни инициативи и проекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!