Последни Новини

Учени подготвят международни конференции в Балчик и Будва

Проф.Роберт Димитровски, експерт по мениджмънт на знанието: Образованието е най-важният бизнес в страната, в който трябва да се инвестира
март 31, 2020
Назначиха домашни помощници на инвалиди и самотноживеещи в Елена
април 1, 2020
Покажи всички

Учени подготвят международни конференции в Балчик и Будва

„Заради извънредното положение, форумите може да са във видеоформат”, обясни проф.Венелин Терзиев

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Учени подготвят две международни конференции, които са предвидени да се проведат в Балчик и в град Будва, Черна горна. Това съобщи проф.Венелин Терзиев от Русенския университет.
По инициатива на преподаватели от Филиала на русенския ВУЗ в Силистра, заедно с учени от гр. Карлараш, Румъния, Стара Загора, Пловдив и Бургас и Македония ще бъде организиран престижен форум за студентите, които са в последния курс на обучение и имат желание да напредват в своите разработки.
„Такъв организиран подход може да бъде основа за създаване на едно добро научно бъдеще и насърчаване на младите хора за развитие в академична кариера”, казват организаторите.
Предвид усложнената ситуацията, конференцията бе насрочена за 24-26 април. Ако ситуацията с пандемията не позволи да я проведем по това време, то ще я превърнем във видеоконференция, а статиите ще бъдат публикувани в списанието.


Предстои да се проведе и поредната двадесет и пета научна конференция в град Будва, Черна гора. Форумът е насрочен за периода от 29-31 май.
„Основен фокус е знанието, както и практическото му използване и обмен. Тук основен елемент е преподавателят на бъдещето – какво и по-какъв начин да се осъществи това намерение. Очакваме около 300 участници и вече са получени заявки за участие на представители на повече от 15 страни. Да се надяваме, че до тогава пандемията ще бъде преодоляна. Ако това не се случи, ще публикуваме научните статии и те ще бъдат на разположение онлайн и ще реализираме видеоконференция. Вече успешно проведохме първата си видеоконференция на 27 март и има известен натрупан опит в това отношение”, заяви проф.Терзиев.
Той допълни, че по време на конференцията ще се състоят и две тематични кръгли маси: “Нови модели и методи на учени в условията на промяна”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!