Последни Новини

Монасите от Лопошанския манастир правят молебени пред чудотворна икона на Богородица

Древни лечители гонели страшни болести с огън, чесън и сапун
март 23, 2020
Модният дизайнер Мария Игнатова от Велико Търново: Вместо бални рокли, шия предпазни маски
март 25, 2020
Покажи всички

Монасите от Лопошанския манастир правят молебени пред чудотворна икона на Богородица

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Монасите от прочутия Лопушански манастир непрекъснато извършват молебени за бързото ливидиране на заразата от коронавируст и справяне с кризата.
“В светата обител е тихо, няма хора, защото са по домовете си, но ние постоянно извършваме литургии и горещо се молим пред чудотворната икона на Света Богородица в обновения храм на манастира. Българският народ е издържлив и ще оцелее. Бог бди над свещената ни земя. Закрилят ни и българските светии Св.Иван Рилски, Св.Петка, както и Божията Майка”, категоричен е администраторът на манастира отец Стоян.
Духовникът допълва, че Българската православна църква винаги е била до народа си. Той е убеден, че във всяка криза има и нещо положително.
“Настана време, в което всеки човек да се смири, да притихне, да се вглъби в себе си и да преразгледа и преосмисли поведението си. Ще секнат разхищенията.  Кризите сплотяват и българинът ще се научи да не е толкова голям индивидуалист. От трудностите ще извлечем ползи-икономически и духовни”, подчертава отец Стоян.
Монахът е категоричен, че след като отшуми епидемията, ще дойдат положителни промени в различни аспекти на обществения живот.
“Много опитни българи ще се завърнат от чужбина и ще пожелаят да останат в Родината си. Това ще даде нов тласък на икономиката ни. Ще се развият хранителната и текстилната индустрии, както и земеделието. Наша продукция ще се търгува по цял свят. Селата ще се оживят. Няма да е леко, но България има много ресурси”, предвижда отец Стоян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!