Последни Новини

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица

Иновативни пилинг процедури практикуват в Център „ДЕРМА Корект”
февруари 16, 2020
61 търновчета родени благодарение на програмата „Ин витро“
февруари 18, 2020
Покажи всички

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица

В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

В Горна Оряховица ще заработи вторият национален кабинет по репродуктивно здраве. В него ще консултират едни от най-добрите специалисти в областта. Това стана ясно на работна среща между кмета на Общината инж. Добромир Добрев, председателят на Общинския съвет Димитър Николов и основателят на Фондация „Искам бебе“ Радина Велчева. На срещата бяха очертани параметрите и ангажиментите на Общината и Фондацията. Имаме вече добрия опит с Община Враца, където заработи първия кабинет и където успешно си партнираме с местната власт, съобщи Радина Велчева. Тя информира, че консултациите за пациентите в кабинета ще бъдат безплатни и ще се правят от едни от най-добрите специалисти по репродуктивно здраве в страната.
Пълна подкрепа от страна на Общината изрази инж. Добромир Добрев. Демографската криза е проблем за цялата страна, затова подкрепям тази добра кауза. Общината ще съдейства за ремонт, обособяване и оборудване на помещението за кабинета, ангажира се инж. Добрев. От 2015 г. имаме действащ Правилник за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. До сега със средства сме подкрепили 83 двойки и има родени 16 бебенца, информира кметът. И тази година в бюджета също са предвидени средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Разкриването на този кабинет, както и други инициативи, които предвиждаме ще бъдат само в полза на социалната ни политика, насочена към младите семейства, а грижата за тях винаги е била сред нашите приоритети, коментира още инж. Добромир Добрев.
Пълна подкрепа към идеята за кабинет за репродуктивно здраве изрази и председателят на Общинския съвет Димитър Николов. Благодаря на Радина, че Фондация „Искам бебе“ застава до нас в борбата срещу демографския срив. Благодаря и на инж. Добрев за доверието и безапелационната подкрепа на идеята ми. Убеден съм, че Общинският съвет в Горна Оряховица също ще подкрепи разкриването на кабинет по репродуктивно здраве, коментира Димитър Николов.
След работната среща бяха огледани и помещения, в които да бъде обособен кабинетът по репродуктивно здраве.

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Занимавам се с журналистика от 28 г. Кореспондент съм на вестник "Труд" за Великотърновска област. В личния ми сайт "Helios-as" ще намерите интересни четива за здраве, красота, наука, култура, образование, туризъм, изкуство, пътешествия. Благодаря за интереса и приятно четене!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!