Последни Новини

„Царевград Търнов“ води испански туроператори във Велико Търново

ВТУ обяви Национално ученическо състезание за философско есе
януари 29, 2020
Рекордни приходи от 1 149 340 лева реализира музей „Етър” в Габрово
януари 30, 2020
Покажи всички

„Царевград Търнов“ води испански туроператори във Велико Търново

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Испански туроператори пристигат във Велико Търново от 3 до 9 февруари, за да търсят партньори-хотелиери за организирани посещения на туристи от Иберийския полуостров.
Това договори Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ по време на четиридесетото издание на Международно изложение FITUR 2020, което се проведе в Мадрид.
Представителите на туристически организации от Испания ще се запознаят с културно-историческите забележителности на старата столица и ще селектират хотели, които могат да посрещнат големи и по-малки организирани групи и индивидуални туристи.
На борсата в Мадрид Общинската туристическа агенция е преподписала договор с голямата туристическата група Be Great Travel & Services и се е договорила да си партнира с първия испански туроператор Club de Vacaciones, специализирал в бранша преди повече от 60 години.


Шоуто “Звук и светлина” и Фестивал “Сцена на вековете” са привлекли интереса, както на туроператорите, така и на индивидуалните посетители на испанското изложение, които планират и организират 10/15-дневни турове в България.
„Велико Търново е част от маршрута София, Рилски манастир, Пловдив, Казанлък, „Етъра“, Варна, Несебър, Бургас, но нашата цел е да удължим престоя на испанските туристи, предлагайки им допълнителни атракции и културни събития, които са гаранция за едно уникално преживяване и незабравим спомен от историческата и духовна столица на България. Имахме поредица от ползотворни срещи с партньори от Испания, които изразиха готовност да включат старата столица като предлагана от тях целогодишна дестинация и се надяваме, че през новия туристически сезон ще надхвърлим ръста от 19,5% на испанските туристи през миналата година“, посочи управителят на „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов.
Международното изложение FITUR 2020 в испанската столица Мадрид се проведе от 22 до 26 януари. В едно от сред най-значимите събития в областта на туризма в Европа и в световен мащаб тази година се включиха над 11 000 профилирани компании от 165 страни, а посетителите бяха над 255 000.
На испанското изложение България се представя като целогодишна туристическа дестинация и един от акцентите бе културно-историческото наследство на Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!