Последни Новини

Оперната прима Гергана Николаева е ментор в нов уникален проект

Експертен енергиен форум в Свищов обоснова потребността от нови алтернативни базови мощности
януари 23, 2020
Зърнопроизводители предвиждат ниски добиви заради сушата
януари 26, 2020
Покажи всички

Оперната прима Гергана Николаева е ментор в нов уникален проект

 

Очарователната изпълнителка приема предизвикателството да подготви за голямата сцена 10 непрофесионални изпълнители

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Оперната прима Гергана Николаева стартира уникален авторски проект, наречен „Всеки може да пее… с Гергана Николаева”. Форматът е без аналог в музикалната и артистична среда на България, а „героите“ в него са изкушени от музикалното изкуство, без да са професионални изпълнители. В проекта изява намират личности с „широка душа и смели мечти“, познати от политическия, бизнес и културен елит.
„За сега ще запазим имената на участниците в тайна, за да задържим очакването за големия финал, но само ще кажем, че всички са познати лица, изключително изявени авторитети в своята област. Някои от тях имат опит в пеенето, но не пред публика, други искат да сбъднат своята мечта да излязат на сцена, а трети намират в проекта своето място за творчески релакс и лично удоволствие“, издават от екипа на формата.


В рамките на месец, участниците ще се обучават в тънкостите на пеенето, говорен глас и неговото въздействие. Ще усвояват сценично поведение и пренасянето му в професионалната или ежедневна среда. Ще имат психологическа подготовка преди публична изява, както и работа със синбек и професионален озвучител, интерпретация. Ще тренират екипна работа, синхрон в дует и др. На финала, който ще се състои на 27-ми февруари, в култовия Sofia Live Club, всички ще представят свое изпълнение на популярна песен, в концерт на живо.
„Преживяването както за мен, така и за участниците е изключително вълнуващо.- споделя Гергана Николаева- Цял месец ще работим в индивидуални часове, с персонални упражнения и предизвикателства, а накрая ще обединим всичко в атрактивен финал. Програмата на големия концерт ще бъде динамична и разнородна- всеки участник сам ще избере какво да представи- от рок, през популярна музика до опера. Издавам и една малка тайна: като дуетна половинка в някои от песните ще се появи Тони, изпълнителката на „Всичко било е насън“, но това няма да е единствения популярен изпълнител, който ще се качи на сцената, заедно с участниците“, каза още Гергана Николаева.
Оперната прима добави, че за този формат няма ограничения във възрастта, но тъй като са се появили много запитвания от тийнейджъри, предстои да се направи издание само за участници до 18 годишна възраст.
Коя е Гергана Николаева.


Гергана Николаева наложи на музикалния пазар иновативен, кросовър стил, определян като “среща между поп музиката и класиката”. В световен мащаб идеята се популяризира от имена като Лучано Павароти, Монсерат Кабайе, но за България, това е първия по рода си цялостен проект, издаден в албум. Нестандартният проект донесе на изпълнителката и номинация за “Жена на десетилетието”. Албумът Pop meets Classic е със специалното участие на Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Тони, Лео, Камен Воденичаров и Дичо. Съвсем скоро оперната прима ще влезе в главна роля на „Парижката Света Богородица“, постановка на операта в Стара Загора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!