Последни Новини

Ръчна пластика за подмладяване по руски метод прилагат в Център „Енигма” в Търново

Академичният капитализъм и новият бизнес модел на университетите
август 9, 2019
Журналист разказа в книга историята на спорта във Велико Търново
август 16, 2019
Покажи всички

Ръчна пластика за подмладяване по руски метод прилагат в Център „Енигма” в Търново

Уникалната ппроцедура възстановява хармонията на целия организъм

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

 

Ръчна пластика за подмладяване по специален руски метод прилагат в Естетически център „ENIGMA” във Велико Търново. Уникалната възстановява хармонията на целия организъм. Премахването на бръчки, оттоци и други възрастови изменения на лицето и шията се постига без болка, игли и възстановителен период.

Ръчната пластика на лицето е алтернатива на контурната пластика и представлява корекция на възрастовите изменения посредством естествено мануално въздействие върху лицевите мускули. Спомага още за лечение и премахване на мускулните лицево-челюстни дисфункции”, обясняват специалистите от екипа на Центъра за красота Поля Ангелова-ръководител и Десислава Христова-медицински козметик.

Те разкриват, че ръчната пластика е комбинация от няколко методики и техники, насочени към възстановяване и запазване младостта на лицето, шията и деколтето. Неинвазивната процедура не прилича на класическото разбиране за масаж, който се извършва с поглаждащи и повърхностни движения, а е специален набор от техники и упражнения за въздействие върху дълбоките структури на лицето, на мимическите мускули, които формират релефа на кожата, отговорни са и за всички гънки и бръчки.

Работи се на ниво мускули-дъвкателни и мимически. Започва се с релаксиране като методът е подобен на пасивната гимнастика или фитнес за мускулите на лицето. Възстановява се тонуса, еластичността и обема на мускулите. Техниката е особено препоръчителна за корекция на гравитационния тип на стареене”, обяснява Десислава Христова.

След това се прави лимфодренаж. Чрез тази терапевтична процедура се отстраняват хроничните застойни явления. Води до видимо подобряване на вида и цвета на кожата, нормализиране на кръвообращението, премахване на отоците и подпухването, а лицето става сияйно.

Следващата стъпка е скулптуриращ меден масаж. Чрез специфични техники, той решава широк спектър от проблеми на ниво кожа и подкожна мастна тъкан на лицето. Препоръчва се за корекция на дребнобръчковия тип на стареене на кожата.

Процедурата завършва със специална грижа според типа кожа чрез специален подбор на козметични средства. Работи се за хидратация, подхранване, защита от външни фактори.

Цялата процедура трае около 1 час и 15 минути, не изисква предварителна подготовка и е напълно безвредна. Резултатите се виждат на момента като се редуцират бръчките, подобрява се овала и се подчертава контура на лицето, премахват се торбичките и тъмните кръгове под очите. Усещането е за стегната и гладка кожа.

Първоначално се правят 5 последователни ръчни пластики през ден, а ефекта е с продължителност 4 месеца. При желание се препоръчва поддържаща терапия веднъж седмично.

Методът не се прилага при възпалителни процеси, онкологични заболявания, открити рани, розоцея.

Ръчната пластика е авторски метод на Светлана Поченкова, която е ректор и основател на „Института по Естетична Медицина“ в Москва, Русия. Дълго време се е обучавала и практикувала в Китай, Полша и Франция. С получените знания и опит е направила успешна кариера в рефлексо- и мануалните терапии и остеопатията, на които е посветила 20 години от живота си.

Методът и е внедрен в Център „ENIGMA” от нейният основател Поля Ангелова след специално обучение при Светлана Поченкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!