Последни Новини

Дами от „Зонта Клуб”- Търново събраха 23 500 лева за даровити деца и медицинска техника

Футболен мач легенди – Билети
юни 13, 2019
Проучват уникална сграда, съхранявала арсенала на I Италийски легион в Нове
юни 16, 2019
Покажи всички

Дами от „Зонта Клуб”- Търново събраха 23 500 лева за даровити деца и медицинска техника

Средствата постъпиха във фонда на организацията на благотворителен бал „Бяло лято”

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Дамите от „Зонта Клуб” във Велико Търново събраха във фонда за добри каузи рекордните 23 500 по време на традиционния благотворителен бал на организацията „Бялото лято”. Проявата, на която се стекоха над 300 гости от цялата страна, съвпадна с честванията на 100 години от основаването на дамската хуманитарна организация . Със средствата от изисканото парти ще бъдат подкрепени даровити деца и ще бъде закупена медицинска техника.


По време на благотворителната инициатива в заведението „Калоянова крепост” в архитектурния резерват Арбанаси се състоя валидиране на пощенска марка „100 години Зонта”. Такава марка се издава за първи път в България и тя беше пусната веднага в продажба във временната пощенска станция, открита в атракциона.


В благотворителния фонд влязоха и постъпленията от разиграната томбола с подаръци, осигурени от самите дами. Основният дял от средствата бе от организирания търг с наддавания за специални предмети. Сред тях бе книга за Стефан Данаилов „Романът на моя живот” с автограф на актьора, която бе купена за 500 лева. Толкова даде и благодетел за вечен календар на прабългарите. В търга бяха включени още пощенска марка „100 години „Зонта” и уникална книга с автограф „Музика над града”. Първи в търга се изявиха гостите от „Лайънс клуб Велико Търново”, а най-оспорваното наддаване беше за картината на Иваничка Панева. Платното „Българка” на именитата художничка бе спечелено за 3000 лева от Николай Колев, който получи картината лично от художничката.


В „тихо наддаване” бяха разпродадени още над 20 кулинарни изкушения, картини, бижута.
Празничното настроение и благотворителните инициативи бяха умело ръководени от водещия на бляскавото парти Драгомир Драганов.

За веселието допринесоха изпълнители като Руслан Мъйнов, Силвия Кацарова, която е голям приятел на „Зонта, бенда на Община Велико Тръново, както и младият поп изпълнител Йордан Марков. Първият музикален поздрав беше от 9-годишната Сиера Лари, възпитаничка на студио „Румина” във Велико Търново.


Голямата изненада за гостите пък бе появата на балгарския Франк Синатра- Васил Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!