Последни Новини

Фолклорното надиграване „Букет от ритми“ събра танцьори от 14 състава в Павликени

Княз Фердинанд I открил жп гарата в Горна Оряховица
март 30, 2019
Ротарианците в Търново се сдобиха с уникална реликва-старинен чук
април 4, 2019
Покажи всички

Фолклорното надиграване „Букет от ритми“ събра танцьори от 14 състава в Павликени

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Четвъртото издание на Фолклорното надиграване „Букет от ритми“ се проведе в Павликени. В него участваха 14 състава от всички краища на страната. Организаторите на проявата са Община Павликени, НЧ „Братство-1884“, хореографите Пeтя Пeтpoвa и Гepгaнa Димитpoвa и Мecтнaтa кoмиcия зa бopбa c пpoтивooбщecтвeнитe пpoяви нa мaлoлeтнитe и нeпълнoлeтнитe в Пaвликeни.
Съставите се състезаваха в категориите „Хореографска разработка“ и „Надиграване по четворки“. Награда беше дадена и за най-добро ансамблово изпълнение. Своя награда връчиха и патронът на надиграването – кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов, и организаторите.


Кметът приветства и многобройната публика. „Букет от ритми“ винаги се превръща в пъстър празник, благодарение на Вашата емоция, красивите облекла и хубавите движения. Пожелавам Ви този ентусиазъм да ни зарежда още много години“, каза градоначалникът. Той подчерта, че фолклорното надиграване е пораснало в изминалата година и вече се провежда на сцената на Народно читалище „Братство“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!