Последни Новини

“Зонта Клуб” удостои община Велико Търново с приз „Кавалер на жълтата роза“

35 нови хотела открити за година в община Елена
март 5, 2019
Почитат 100-годишнината от рождението на джаз звездата Нат Кинг Кол с концерт в Търново
март 7, 2019
Покажи всички

“Зонта Клуб” удостои община Велико Търново с приз „Кавалер на жълтата роза“

 

Отличия бяха присъдени и на фирми от региона, традиционно подкрепящи инициативите на дамската организация

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

“Зонта Клуб” удостои община Велико Търново с приз „Кавалер на жълтата роза“. Отличието бе връчено на кмета на старата столица Даниел Панов. Президентът на дамската организация Красимира Коцева обяви, че призът се присъжда за успешно партньорство с Общината. Наградата бе дадена на специално тържество по повод празника на международната дамска организация „Зонта интернешънъл“, която през тази година чества своя вековен юбилей.
Даниел Панов поздрави дамите с предстоящия празник – 8 март, денят на създаването и на неправителствената организация в САЩ през 1919 година.


„Благодаря за партньорството ни. Жената винаги е била водещ фактор в обществото и стожер в семейството. Вече близо 20 години „Зонта“ клубът предава традициите и работи успешно за различни благотворителни, културни, образователни и спортни каузи. Благодаря за всичко, което правите за Велико Търново“, заяви Панов.
Градоначалникът сподели, че преди шест години е получил личен приз „Кавалер на жълтата роза“, а статуетката е на видно място на бюрото му в кметския кабинет.

„ С вас направихме в началото на мандата ми една делова закуска, на която обсъдихме много идеи. С удоволствие ще ви поканя и на обяд може би преди Великденските празници. Ще споделя какво съм свършил от поетите тогава ангажименти и ще поговорим за нови инициативи“, заяви пред дамите Даниел Панов.
На ежегодното и емблематичното за организацията юбилейно тържество дойдоха партньори, представители на Ротари и Лайънс клубовете, приятели от други клубове на „Зонта“ в страната. Празника уважиха още областният управител проф. Любомира Попова, заместник-кметът Снежана Данева, кметът на община Горна Оряховица Добромир Добрев, футболната легенда Красимир Балъков.


„Жълтата роза носи послание за благодарност. Проектите ни са многобройни и продължават през годините да променят живота на жените и техния статус. Благодаря на партньорите и спомоществователите ни, с които реализирахме редица инициативи. Това доказа и на практика, че мечтите в сътрудничество се постигат по-лесно“, заяви в приветствието си президентът Красимира Коцева.
Плакети за цялостен принос и спомоществователство получиха Красимир Генчев от Бургас и предприемачът от Лясковец Светломир Тодоров. Грамота беше връчена и на кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев, който благодари за дарената от „Зонта“ апаратура в местната болница „Св.Иван Рилски“ . Отличия бяха присъдени и на фирми от региона, традиционно подкрепящи инициативите на дамите.

снимки-Веселина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!