Последни Новини
Производител на еленски бут отвори магазин-атракция в къщата на любимата на Яворов-Мина
март 4, 2019
35 нови хотела открити за година в община Елена
март 5, 2019
Покажи всички

Курс по предприемачество обучава свищовски студенти

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Курс по предприемачество за студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов в редовна форма на обучение ще се проведе през март. Това стана ясно по време на информационна среща за организиране на безплатното обучение, на която гост-лектор бе Никола Илчев от учебен център „Рагина”. Обучението ще бъде по проект „Предприемачеството – нова жизнена алтернатива”.
Никола Илчев сподели пред присъстващите на срещата студенти от различни курсове и специалности, че предприемачите в Европа са само 5,8%. По думите му, целта на проекта е свързана с устойчивото интегриране на пазара на труда на младите хора и безплатния курс по предприемачество ще осигури възможност за свищовските студенти, които биха желали да се занимават със собствен бизнес, да влязат в това начинание подготвени и с добър набор от знания.
Лектори на курса по предприемачество в Стопанска академия, който ще започне през м. март, ще бъдат хора от практиката със собствен бизнес и с опит в световно известни компании. В рамките на обучението ще бъдат представени теми с обхват: управление на фирмата и право; бизнес комуникации; маркетинг и маркетингови проучвания; бизнес планиране, иновации и инвестиции; информационни технологии; онлайн търговия. След обучението студентите ще могат да обсъдят с лекторите свои идеи за стартиране на собствен бизнес и да получат конкретни насоки за практическото им реализиране. Завършилите курса ще получат и сертификат по предприемачество.
В края на информационната среща студентите имаха възможност да дискутират с гост-лектора ползите, които ще имат от участие в курса по предприемачество и да подадат заявки за участие в предстоящото безплатно обучение. Никола Илчев поясни, че заявки на нови желаещи ще се приемат и при стартиране на курса в Стопанска академия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!