Последни Новини

Филмът на режисьора Иван Ничев “Можеш ли да убиваш” тръгна от Велико Търново

Фермерски пазар, мобилни експозиции и нестинари на Осмия Национален събор на овцевъдите
февруари 22, 2019
Невероятната история на Христо Карагьозов-Гавазина от Елена, прочут като бордигарда на Князете
март 2, 2019
Покажи всички

Филмът на режисьора Иван Ничев “Можеш ли да убиваш” тръгна от Велико Търново

 

Лентата бе представена на откриването на луксозния киноцентър в читалище “Искра” в старата столица

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Новият български филм “Можеш ли да убиваш” на именития режисьор Иван Ничев беше представен в петък вечерта във Велико Търново. Лентата бе завъртяна за първи път по време на официалното откриване на луксозния киноцентър в сградата на читалище “Искра” в центъра на старата столица. Прожекциите на продукцията стартират на 1 март във всички големи киносалони в страната.

“Филмът разказва за седем млади българи, които решават да станат платени рейнджъри, за да се спасят от беднотията в малък крайдунавски град. Подготовката им с тренировки, учения и военни “маневри” събужда много смях, но и размисъл за верските войни и съдбата на Европа и света”, сподели големият български режисьор Иван Ничен.
Той обясни, че заглавието на филма е метафора, кодът към която е реплика на един от седмината герои.
“Това са млади хора, които искат да отидат в страни, където се водят военни действия, и така да спечелят някой лев, понеже са безработни. Единият от тях задава въпрос на свой приятел: “Абе, ние отиваме там, а ти можеш ли да убиеш човек?”. Безработицата и безпаричието докарват тези млади хора до занимание, което е абсолютно абсурдно”, разказа сюжета Ничев.


Премиерата на филма се е състояла наскоро във Варшава.
“Дойдоха българи, работещи в Полша, според които филмът е силен и защото показва българската действителност извън София. Те бяха категорични, че София не е България. Това мнение споделям и аз самия”, коментира още Ничев.
Режисьорът допълни, че в продукцията участват младите актьори Ясен Попов, Ивайло Драгиев, Николай Върбанов, Живко Джуранов, Иво Йончев, Александър Кънев, Атанас Найденов, Софи Маринкова и други.
При отварянето на новия културен център на „Кинополис Ентъртеймънт“ в старата столица, младият и даровит творец Андрей Хадживасилев пък представи своя забележителен детски филм „Случаят Кюри“.

снимки-Веселина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!