Последни Новини

Фотографка запечата моменти от работата на лекарите в болницата в Търново

Горнооряховското бойно знаме оцеляло в 4 войни
февруари 21, 2019
Фермерски пазар, мобилни експозиции и нестинари на Осмия Национален събор на овцевъдите
февруари 22, 2019
Покажи всички

Фотографка запечата моменти от работата на лекарите в болницата в Търново

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Известната фотографка от Велико Търново Марина Чамуркова засне напрегнати моменти от дейността на медиците в областната болница в старата столица.

 

Така екипът на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ показва в снимки животът и динамика в различните отделения. Идеята за това се зародила спонтанно.

Авторката на кадрите прекарала няколко дни плътно до различните лекарски екипи. Чамуркова е присъствала на операции и снимала лекарите,докато спасяват човешки животи.


Едни от най-вълнуващите кадри, които Марина Чамуркова успяла да улови през обектива си е раждането на нов живот, което е и един от натоварените с отговорност и емоции момент във всяка болница.

Само за няколко часа фотосите успяха да трогнат стотици хора в социалните мрежи, които признават, че за първи път се замислят колко всъщност емоционално и физически е натоварена лекарската професия.

снимки-Марина Чамуркова

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Занимавам се с журналистика от 28 г. Кореспондент съм на вестник "Труд" за Великотърновска област. В личния ми сайт "Helios-as" ще намерите интересни четива за здраве, красота, наука, култура, образование, туризъм, изкуство, пътешествия. Благодаря за интереса и приятно четене!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!