Последни Новини

С трима нови артисти попълниха творческия състав на театъра в Търново

Богата културна програма радва посетителите на  Клуб „Седем” във Велико Търново
февруари 13, 2019
Гимназисти дариха хемоглобинометър на болницата в Търново
февруари 13, 2019
Покажи всички

С трима нови артисти попълниха творческия състав на театъра в Търново

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

С трима нови артисти е попълнен творческият състав на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Солистката Теодора Петрова вече усилено репетира в оперетата „По покривите на Париж”, каквото е работното заглавие на спектакъла, който ще бъде създаден по шедьовъра на Имре Калман „Теменужката от Монмантър”. Добринка Тосева и Георги Димитров активно участват във възстановяването на редица знакови постановки от репертоара на драмата.


Теодора Петрова е от София, а през последните 7 седем години е била солист в Камерна опера Благоевград. Има участия в много камерни и оркестрови концерти, както и в турнета в Израел, Китай, Германия, Англия и Франция. Тя е от семейство на музиканти и е пораснала в операта. Първата си роля е изиграла едва 8-годишна в детската опера „Малкият коминочистач” от Бенджамин Бритън. Баща й е бил концертмайстор в Софийската опера, а майка й – певица в Камерна опера Благоевград.

Теодора е възпитаник на Националното музикално училище „Любомир Пипков”, където се дипломира в паралелката по класическо пеене. След това е завършила магистърска степен по класическо пеене в Националната музикална академия „Панчо Владигеров”. Лауреат е на конкурса „Христо Бръмбаров” и е участвала в майсторски клас на оперната прима Райна Кабаиванска. Последните й сценични изяви са в „Salve regina” от Перголези и в моноспектакъла „Битката на Танкред и Клоринда” от Монтеверди. Изпълнявала е партията на Дафне в операта „Яполон и Дафне” на Хендел, както и тази на Галатея в друго негово заглавие – „Ацис и Галатея”. Била е Микаела в операта „Кармен” на Бизе, както и Рита в едноименната опера на Доницети.

Добринка Тосева е от Пловдив и вече има своя дебют на търновска сцена в детския спектакъл „Пипи Дългото чорапче”. През 2018 г. е завършила специалност „Актьорство за драматичен театър” в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” в класа на доц. Веселин Ранков. В учебния театър на вуза се е превъплъщавала в редица образи. Сред тях са ролите в четири произведения Шекспир – тези на Хермия в „Сън в лятна нощ”, на Джулия в „Двамата веронци”, на Изабела в „Мяра за мяра” и на Мистрис Пейдж във „Веселите уиндзорки”.

Георги Димитров е от Варна и е възпитаник на Театралния колеж „Любен Гройс” в София. Той е бил препоръчан на ръководството на търновския театър лично от ректора на колежа проф. Елена Баева. Младият актьор е завършил Спортното училище в родния си град с профил „Спортна гимнастика”, а през миналата година се дипломира в специалност „Актьор за драматичен театър” в класа на Георги Новаков. През последните месеци участва в две представления на софийска сцена – „Пиеса за нас” на режисьора Ани Васела в Дома на киното в София и „Малката морска сирена” на режисьора Василена Радева в Театър „София”.

ОсвенС трима нови артисти попълниха творческия състав на театъра в Търново с театър, артистът се занимава и с циркови изкуства, като владее жанглиране, включително и с огън, кокили, aerial silks, което е вид въздушна акробатика с копринени шалове. Като цирков актьор е участвал в редица представления в Норвегия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!