Последни Новини

Седем заглавия предвидени за фестивала „Сцена на вековете“ 2019 в Търново

Доц.Иван Марчевски, ректор на Стопанската академия „Д.А.Ценов“ в Свищов: Назряват протести заради дефицит от 3,2 млн.лева в бюджета на висшето училище 
февруари 9, 2019
Богата културна програма радва посетителите на  Клуб „Седем” във Велико Търново
февруари 13, 2019
Покажи всички

Седем заглавия предвидени за фестивала „Сцена на вековете“ 2019 в Търново

 

Културната проява ще завърши с „Палячи“ от Руджеро Леонкавало под шапитото на циркова площадка

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Четвъртият Летен сезон на „Сцена на вековете“ 2019 на крепостта Царевец във Велико Търново е отличен с престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2019-2020″. Той ще се проведе от 13 юли до 4 октомври. В афиша на музикалното събитие тази година са включени 7 заглавия – балет, опера и симфоничен концерт.
Фестивалът вече е с международно участие и ще стартира на 13 юли с гостуването на Имперския руски балет, който ще представи едно от най-великите балетни заглавия – “Лебедово езеро“ по музика на Чайковски.
На откритата сцена в хълма Царевец ще бъдат показани два от оперните шедьовъра на Джакомо Пучини – „Турандот“, в изпълнение на Бургаската опера, на 26 юли и „Бохеми“ на 2 август, от Държавна опера-Русе. С Вердиевото заглавие „Симоне Боканегра“ ще гостува на 10 август Театрално-музикален продуцентски център-Варна.
Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ ще представи на фестивала най-новото заглавие от своя репертоар -оперетата „Теменужката от Монмартър“ на Имре Калман на 26 юли.
На историческата крепост ще звучи и българска класическа музика по време на симфоничния концерт на Русенската филхармония на 30 август, посветен на 140 години от рождението на Панчо Владигеров.
„Сцена на вековете“ ще завърши с опера в цирка – „Палячи“ от Руджеро Леонкавало. Продукцията на Държавна опера-Стара Загора и Академичен цирк „Балкански“ ще е на 3 октомври под шапитото на цирковата площадка в квартал Колю Фичето“.

снимка-архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!