Последни Новини

Доставиха кислородни палатки за Педиатрията в Свищов 

Музей „Етър” в Габрово организира конкурс „Гозби по стари традиционни рецепти“
януари 31, 2019
Държавният архив популяризира приноса на специалисти за развитието на Търново
януари 31, 2019
Покажи всички

Доставиха кислородни палатки за Педиатрията в Свищов 

Уредите са закупени със средства събрани от благотворителната кампания на читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Доставени са две нови кислородни палатки за Педиатрията на болницата в Свищов. Това съобщи началникът на детското отделение д-р Румяна Николаева .
Закупуването на уредите стана възможно благодарение на инициативата на Първо българско народно читалище /ПБНЧ/ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ за организиране и провеждане на Коледен благотворителен базар, набраните средства за лечебницата. В изработването на Коледни изделия и украшения за базара участваха децата от Работилница за таланти „Аз мога“, от танцовите форми и от класовете по музикални инструменти към Школата по изкуства към читалището. След оповестяване на идеята за целта на дарението, в базара изявиха желание да участват със свои изработки третокласници от СУ „Николай Катранов“ .
За около две седмици са  събрани 922,50 лв. В първите дни на януари средствата са били предоставени на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ ЕООД за закупуване на медицинско оборудване за нуждите на Детското отделение.


„Така, с общи усилия, крайният резултат надхвърли очакванията на организаторите да се съберат средства поне за една кислородна палатка и стана възможно поръчването, и изработваното на два уреда, което е достатъчно за капацитета на отделението. Останалите средства ще се използват за закупуване на друго оборудване, необходимо на болничното звено“, информираха от културната институция в Свищов.
Следващият благотворителен базар, който подготвя ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, ще е с ръчно изработени мартенчики. Събраните от него средства ще бъдат предоставени за лечение на 7 -годишния Михаил от Свищов, който страда от детска церебрална парализа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!