Последни Новини

Шампион по салса жъне слава след участие в секта, гей реклама и семейни драми

Хуманоиден робот, спортни автомобили, аеродинамичен тунел представиха млади изобретатели в Горна Оряховица
октомври 11, 2018
Община Павликени спечели награда „Екообщина“
октомври 11, 2018
Покажи всички

Шампион по салса жъне слава след участие в секта, гей реклама и семейни драми

 

Даровитият Димитър Лазаров създава една от най-известните школи по латино танци у нас и музикална група

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

 

Димитър Лазаров е един от най-известните у нас танцьори и преподаватели по салса. Преди 13 години основава собствена танцова школа “Salsa de Fuego“, а малко по-късно и музикалната банда “De Fuego Orchestra“. Огнената му кръв му носи много награди от международни конкурси, а участията му досега са неизброими- танцови пърформанси, концерти, участия в музикални клипове, телевизионни реклами и др. Талантът му не остава незабелязан и той гостува няколко пъти в “Шоуто на Слави“, както и в “България търси талант“. Телевизионната му кариера е белязана с няколко епизодични роли в „Откраднат живот“ , “Привличане“ и „Полицаите на края на града“, както и с работата му с Башар Рахал за „XIA“, където е негов дубльор в тацовите сцени. Едно от последните му участия е в английската продукция „Nicole & OJ“, която предстои да излезе през 2019г., както и в първия хип-хоп сериал “Лъжливи рими“.

Както всяка история с щастлив край и тази не започва лесно. Димитър е единствено дете в семейство, в което липсва разбирателство, а родителите са алкохолици. Майка му и баща му, всеки самостоятелен и все нанякъде, отсъстват постоянно.

Не знаех какво става, чакам ги с часове, а няма какво да ям. Така съм си лягал гладен много дни, сам и изоставен…“, разкрива танцьорът.

Димитър споделя, че баща му е бивш майстор по джудо в Националния отбор. Той е математик и инженер. Бохем по душа, видял почти всичко от живота и в един момент му писнало да работи и започнал да се налива с алкохол. Бил два метра мъж, 120 килограма, но починал млад- на 55 години. Майка му била 10 години певица в хор „Бодра смяна” и покрай ангажиментите си обиколила света. За жалост, тя също имала много тежки моменти.

Злоупотребяваше с алкохола и хапчета. Намирал съм я вкъщи да лежи на пода безжизнена“, разказва преуспелият мъж.

По-късно разбрал, че е болна от рак, водил я по болници, но било късно. Сега се опитва да си обясни житейските обстоятелства философски и да разбере родителите си. Според него те са имали много проблеми, които не са могли да разрешат. Не ги обвинява.

По време на тежкия си период, когато се бори с двамата си родители и търси обич и утеха, той попада в секта. Случило се, когато бил студент в Техническия университет и срещнал представители на религиозно направление, които го поканили на библейска дискусия. Средището било в занемарена кооперация. Оттам попаднал в лъскав апартамент, пълен с хора и ухаещ на току що изпечени пуканки.

Всички ме посрещнаха топло и приветливо, след което започнаха да четат текстове от Библията и да ги разясняват“, спомня си майсторът на латиноритмите.

Димитър се запалил по религията и започнал редовно да посещава религиозните сбирки. Оказало се, че това е интернационална църква с много последователи. Срещите им преминавали в разговори и песни, а всеки път имало и нови хора“, споделя талантът.

В един момент нещата се объркали. Димитър се запознал с момиче, което много харесал и станали гаджета. От църквата обаче му забранили да излиза с нея, защото тя не била „кръстена“ от тях. Той трябвало да избере между нея и „пратениците на Бог“, като сърцето му подсказало, че приятелката му е верният път. След всички перипетии, младежът се отдал на философията и езотериката като прочел много книги на тези теми. Така създава собствена ценностна система, която го превърнала в емоционално стабилен човек.

Проблемите със семейството го тласнали в по-различна посока, а именно към изкуството.

Всичко започна още когато бях в тийнеджър и за да се справя с тежките семейни драми започнах да описвам в дневник чувствата си. После дойде ред на танците, по които се запалих като ученик“, разкрива Димитър.

За да се издържа, след като завършва университет, той работи четири години като електронен инженер в метрото. Паралелно с това танцува в софийски клуб и участва в състезания.Преломният момент настъпва, когато с тогавашната му партньорка печелят първо място в международен конкурс по салса. След приза удвоили тренировките и за една година станали толкова добри, че собствениците на клуба им казали, че искат да отворят нови центрове, но в сътрудничество с тях. Така се стигнало до решението да направят първата си школа по танци в софийския квартал „Люлин“.

Всичко потръгнало много добре и последвали още школи по танци. Негови приятели забелязали, че е много музикален и му предложили да е диджей на тяхно парти, но се получило толкова добре, че последвали други участия. По време на рожден ден на клуб в София, даровитият мъж решил да изпее парче на живо, за да изненада гостите. Тогава се запознава с Юлиан Марков, с който създава групата “De Fuego Orchestra“. После се присъединили барабанист, китарист и други музиканти, които запълнили бройката.През 2008г. записали първата си песен в студио. След това имали участия в различни клубове, като до днес са заедно и изнасят концерти.

Димитър Лазаров от малък мечтае да се снима във филми. Приятели го поканили да участва в реклама на известен български мобилен оператор като за ролята обещали да му платят 400лв. Негов познат му обяснил, че има малка уловка, която едва ли ще го притесни.

Отивам да снимам рекламата на летището и се оказва, че “малката“ уловка е, че трябва да се целувам с мъж и това е гейсцена“, споделя със смях танцьорът.

Много късно разбрал за какво става въпрос и нямало как да се откаже. Режисьорът, който е и бивш затворник, му казал, че не трябва да е фалшиво, а да си личи, че все едно се целуват мъж и жена. Рекламата била предназначена за специална аудитория и било нужно да се получи добре. И Димитър иска – не иска изпълнил неговите заръки.

Каза ми да си затворя очите и да си представя, че се целувам с моето гадже, за да свършим работа и да си ходим. Получи се толкова добре, че нямаше нужда от втори дубъл“, спомня си Димитър.

Когато излязла рекламата младият мъж не можал да я гледа, защото се оказало, че я пускат само по алтернативни медии. След това същият негов приятел му уредил участие отново в реклама, но този път трябвало да играе… гинеколог. В клипа нямало нищо смущаващо, освен че преглеждал бременна с ултразвук върху корема. После се снимал в много други реклами, където бил полицай, пожарникар и какво ли още не.

След всички превратности на Съдбата, сега Митко е един от най-известните танцьори, хореографи и преподаватели по салса с много школи. Има множество участия като изпълнител със своята група “De Fuego Orchestra’‘. Участвал е в „Полицаите от края на града“, бил е хореограф на филма „Привличане“, както и на “XI A“, където е и дубльор на Башар Рахал. Наскоро се снима и в първия български хип-хоп сериал “Лъжливи рими“ , като това е най-голямата му роля досега. По стечение на обстоятелствата отново играе доктор, но този път- кардиолог. На въпроса за какво мечтае той отговаря, че една от мечтите му е вече реалност- тази да си има собствено семейство. Намерил “точния човек“, както той се изразява, в лицето на своята съпруга, а преди известно време се появила на бял свят и дъщеричката им. В професионален план, обаче, той има доста цели, които тепърва ще осъществява и за които ще се говори.

Мечтая да направя спектакъл подобен на този на Нешка Робева, но в друга стилистика. Ще има танци, етюди и песни“, споделя за финал Димитър Лазаров.

Снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!