Последни Новини

Прилагат халотерапия в единствената солна стая във Великотърновска област

Обувки на Цар Борис ІІІ, костюмът на Топузов и цигулката на Тодор Колев включени в изложба
октомври 10, 2018
Млад талант във финансовата наука избра професията преподавател в Стопанската  академия в Свищов
октомври 11, 2018
Покажи всички

Прилагат халотерапия в единствената солна стая във Великотърновска област

 

Помещението в Центъра за красота “Енигма” е изцяло облицовано със сол на кристали

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Откриха уникална солна стая във Велико Търново, в която се прилага халотерапия. Придобивката, която е единствената във Великотърновска област, е в Центъра за красота „Енигма” на Поля Ангелова в старата столица.
„Халотерапията е придобила популярност като съвременна терапевтична процедура първо в Полша. Особеното е, че стените на специалното помещение са изцяло покрити със сол на кристали. Подът също е застлан с дебел пласт сол. Инсталиран е халогенератор, който впръсква медицинска сол и по този начин създава микроклимат, наподобяващ този в някогашните естествени пещери и на морския бряг. Така въздухът става наситен с полезни микроелементи, 80 % от които се съдържат в кръвната плазма на човека”, обясни Поля Ангелова.
Тя уточни, че халотерапията има антибактериално действие върху дихателната система и повлиява различни заболявания като астма, хроничен бронхит, синузит, кашлица. Помага при сезонни алергии, а също така и при кожни проблеми – дерматити, псориазис, екзема. Друго важно свойство на солта е да преструктурира енергията у човека и да абсорбира негативните енергийни влияния и блокажи.

В солната стая много добре се повлияват астматици, както и хора с различни белодробни страдания.Помещението е особено подходящо за пушачи, които изпитват тежест в гърдите и затруднение в дишането. Има благоприятно действие и върху тези, които са отказали цигарите и организмът им в е в процес на адаптация за съществуване без тютюн. Терапията в солната стая способства и за повишаване имунитета на човешкия организъм и е много подходяща и за деца”, изтъква Поля Ангелова.
Капацитетът на солната стая е 5 места, като единият ъгъл е обособен за деца като е обзаведен с цветни столчета, масички и играчки.
„Солната терапия в контролирана среда е изключително решение за справяне с упоритите, продължителни и неприятни здравословни проблеми и най-вече с бактериалните инфекции и алергии.Не е необходимо специално облекло, с което посетителите да влизат в стаята, а терапията не е подходяща за бременни, хора с туберкулоза, клаустрофобия, сърдечна недостатъчност, хипертония и онкологични заболявания”, предупреждава Ангелова.
Сеансът за деца продължава 20 минути, а за възрастни е 40 минути.

Снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!