Последни Новини

54 дарители дадоха кръв за два дни след апел на болницата в Търново

 Началникът на Отделението по акушеро- гинекология в Търново номиниран за „Лекар на годината“
октомври 9, 2018
Футболната легенда Джони Велинов и фенклубът на ЦСКА гостуват в болницата в Търново
октомври 9, 2018
Покажи всички

54 дарители дадоха кръв за два дни след апел на болницата в Търново

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

За по-малко от две денонощия общо 54 души се отзоваха на призива за кръводаряване за пострадалите от тежката катастрофа край великотърновското село Ново село в неделя. Според медиците от старата столица такава обществена реакция се случва за първи път в последните няколко години.
Само в понеделник общо 36 души са преминали през кръв центъра на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“,  а във вторнок преди обяд са се отзовали още 18 човека. Веднага след  тежкият инцидент, началникът на реанимацията на здравното заведение, д-р Сибила Маринова,  призова в социалните мрежи всеки, който може да дари, тъй  като болницата има спешна нужда от кръв от всички групи. Само за няколко часа постът й обиколи социалната мрежа и беше споделен близо 1000 пъти.
“Тъй като кръвните групи „АБ“ и  „А“ са изключително редки, болницата винаги има нужда от тях”, коментира д-р Маринова.
В пътното произшествие на 7 октомври пострада и бременна жена. Тя все още е с опасност за живота и остава в реанимация. Съпругът й е с гръдна травма, но е стабилизиран. Втора жена, която е с травма на лицев череп, в понеделник е била транспортирана в Пирогов, а най-леко пострадалият е напуснал болницата по собствено желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!