Последни Новини

Футболната легенда Джони Велинов и фенклубът на ЦСКА гостуват в болницата в Търново

54 дарители дадоха кръв за два дни след апел на болницата в Търново
октомври 9, 2018
Актрисата Аня Пенчева ще е гост на Клуб “Седем” във Велико Търново
октомври 10, 2018
Покажи всички

Футболната легенда Джони Велинов и фенклубът на ЦСКА гостуват в болницата в Търново

 

Поводът е седмицата на донорството

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

По повод седмицата на донорството, в понеделник в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново ще се проведе среща с футболната легенда Джони Велинов, който живее втори живот благодарение на успешна трансплантация на черен дроб. Освен него в болницата ще гостува и фенклубът на ЦСКА.
В световният ден на донорството – 13 октомври, началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, д-р Сибила Маринова ще се срещне с мотористи от най-голямата мото организация у нас – Sofia riders. Събитието ще се проведе във във Военномедицинска академия в София, като в нея ще вземе участие и началникът на Клиниката по коремна хирургия във ВМА, доц. Такоров, който извърши последната чернодробна трансплантация на пациент от донор от Великотърновската болница . Срещата е част продължаващата информационна кампания за донорството, чиято основна идея е хората да познават ползите от него, както и значимостта му, за да може всеки от нас да направи съзнателен и информиран избор, ако изпадне в ситуация, в която трябва да вземе решение за даряване на органите на свой близък.
Координаторите за област Велико Търново д-р Сибила Маринова и д-р Ваня Лъчезарова ще участват и в годишната среща на координаторите по донорство у нас, която ще се проведе на 11 и 12 октомври в Лозен. На нея ще присъства и новият директор на Изпълнителната агенция по трансплантация, д-р Михаил Христов .

снимка-архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!