Последни Новини

 Началникът на Отделението по акушеро- гинекология в Търново номиниран за „Лекар на годината“

Преподаватели по „Дизайн на стъклото” разработиха иновации от комбиниране на несъвместими материали
октомври 7, 2018
54 дарители дадоха кръв за два дни след апел на болницата в Търново
октомври 9, 2018
Покажи всички

 Началникът на Отделението по акушеро- гинекология в Търново номиниран за „Лекар на годината“

Предложението за доц. Светлозар Стойков е на Районната колегия на БЛС

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Началникът на отделението по Акушеро- гинекология към областната болница във Велико Търново доц.Светлозар Стойков е номиниран за „Лекар на годината“. Предложението е на Районната колегия на Българския лекарски съюз. Наградите за принос в медицината ще бъдат връчени на 19 октомври на официална церемония.
Доц. Стойков, ръководи отделението от две години, а от началото на 2018 г. до момента там са проплакали над 820 бебета. Това е показател, че до края на годината броят на новородените в старата столица ще надхвърли 1000.
„В последните две години в  отделението бяха въведени и съвременни методи за диагностика на някои патологични състояния през време на бременността, които реално биха застрашили живота на плода.По отношение на  гинекологичната хирургия рутинни станаха ендоскопските операции – оперативната лапароскопия и хистероскопия. Бяха извършени за първи път във Велико Търново – лапароскопски асистирана вагинална хистеректомия, урогинекологичните слинг-операции по Рац и Стайм-Перейра. Трансвагиналната хистеректомия по Мейо бе усвоена и се усъвършенства и от младите колеги”, обяснява доц.Стойков.
Доц.Стойков изтъква, че високите показатели се  дължат предимно на кадровия потенциал и на доброто отношение на ръководството на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”.
„В отделението постъпиха на работа млади, амбициозни хора, които са разположение денонощно. Колегите не жалят сили, енергия, време в обучението и практикуването на тази интересна, но и „рискова” специалност. На второ място, ръководството на болницата ни прие с доверие и осигури на мен и екипа ми всички необходими условия за работа. Беше закупена нова апаратура за диагностика, бяха въведени иновативни методи за лечение на гинекологичните заболявания на пациентките. В отделението бе извършен грандиозен ремонт на сградния и леглови фонд. За около 3 месеца бяха обособени нови стаи, със санитарни възли, нови кабинети, нови родилни и предродилни зали. Заслуга за този комфорт имат, както Министерството на здравеопазването, така и ръководството на болницата, в лицето на Изпълнителния директор, д-р Стефан Филев, който отпусна допълнителни средства за ремонт на Неонатологичното отделение и създаването на 2 нови модерно-оборудвани операционни зали”, коментира доц.Светлозар Стойков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!