Последни Новини

Водещ специалист оглави отделението по УНГ в Горна Оряховица

Студенти от Търново изработват витражите на внушителна катедрала
октомври 2, 2018
Етнограф от Елена притежава уникална колекция от носии
октомври 6, 2018
Покажи всички

Водещ специалист оглави отделението по УНГ в Горна Оряховица

 

Болничното звено е единственото във Великотърновска област

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Топ специалист по отоларингология в България оглави УНГ- отделението в МБАЛ “Свети Иван Рилски” в Горна Оряховица. След кончината на досегашния началник на болничното звено д-р Атанас Атанасов, ръководството на болницата покани пловдивския УНГ специалист д-р Стоян Стоянов.
55-годишният медик е завършил през 1991 г. ВМИ – Пловдив. Специализира УНГ болести в Медицинска академия в Пловдив и в ИСУЛ в София. През 2011 г. специализира “Отоневрология” в ИСУЛ. Основно трудовият му опит е като УНГ- специалист в областта на онкологията, като е работил в Националната онкологична болница в София. Специализира и фониатрия (наука за гласообразуването и патологиите на гласа), отоневрология (медицинска подспециалност между УНГ и неврологията, свързана с проблемите на слухово – вестибуларния рецептор) и аудиология. В момента е в процедура на изготвяне и защита на дисертация на тема “Злокачествени тумори на хипофаринкса” заради дългогодишни наблюдения и опит.
От началото на октомври д-р Стоянов е част от лекарския екип на горнооряховската болница, където пристига от УМБАЛ – Пловдив. Медикът е свързан с района, тъй като баща му е родом от Елена. Самият той има имот в еленското село Тодювци.
Целите, които си поставя д-р Стоян Стоянов, са свързани с максималното повишаване на качеството на здравното обслужване на населението, увеличаване на регистрираните в отделението легла, които в момента са 6, както и въвеждането на неприлагани диагностично- терапевтични процедури, включително и оперативни. Сред другите приоритети на д-р Стоянов, са- активно наблюдение на болни съвместно с лекарите от неврологичното отделение и ОАИЛ при общи случаи като обструктивна сънна апнея (б.а.тежко хъркане с прекъсване на дишането), както и профилактика на остри респираторни инфекции.
“От осем години това отделение е единственото във Великотърновска област. То има юридическата възможност и потенциал практически да утвърди присъствието си като единственото такова в региона”, коментира д-р Стоянов.
Самият той се ангажира с максимално разширена гама от диагностично- терапевтични процедури в областта на УНГ- патологията, които не са прилагани до момента в лечебницата, както и да работи в симбиоза със свои колеги от Пловдив и София.

снимка-МБАЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!