Последни Новини

Млада търновка спечели награда на Зонта Интернешънъл за активна роля в публичните отношения

DJ GANX от джудист и балетист става звезда на клубната сцена у нас
септември 22, 2018
Развиват високоспециализирана очна хирургия в болницата в Горна Оряховица
септември 28, 2018
Покажи всички

Млада търновка спечели награда на Зонта Интернешънъл за активна роля в публичните отношения

 

Успехът на Яница Стойкова е голям успех и за Зонта клуб-Велико Търново

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Млада дама от Велико Търново спечели престижна награда на женската организация Зонта Интернешънъл. Дистрикт гуверньора на Дистрикт 30- Владимира Трачева присъства на официална церемония в старата столица, на която връчи сертификат от Зонта Интернешънъл на Яница Стойкова. Болярката спечелила наградата за млади жени и момичета в публичните отношения на Дистрикт ниво. Президентът на Зонта клуб – Вели Търново пък връчи Грамота на Яница, която ще бъде студентка в Германия.
Яница Стойкова е възпитаник на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в болярския град. Тя завърши тази година с пълно отличие в профил „Немски и английски език“ и спечели и наградата „24 май“ за най-изявен абитуриент на общината. В началото на годината стана победител за България и в конкурса на Европейската комисия „Млад преводач“.


„Наградата е по една от образователните програми на организацията, която е за момичета от 16 до 23 години, отдадени на дейности в името на доброто на другите и на обществено полезни каузи. Всеки клуб трябваше да издири и да номинира активни млади жени, работещи по различни социални програми, изучаващи чужди езици. Яница се пребори със сериозна конкуренция на ниво Дистрикт и получи награда от 1000 евро”, коментира Владимира Трачева.
Тя е категорична, че това е успех, както за Яница, така и за Зонта клуб-Велико Търново.


„В цялата Ария са печелени само две такива награди, а това е първият подобен приз в 20-годишната история на Зонта клуб-Велико Търново”, каза Дешка Рачевец.
Пред дамите от организацията Яница Стойкова сподели, че ще продължи образованието си в Германия, но след като се дипломира възнамерява да се върне отново в България и да работи за промяна на родната образователна система. До навършване на 35 –годишна възраст младата търновка е решила да научи 5 чужди езика.

Снимки-Веселина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!