Последни Новини
Изложба представя всички предложения от международния конкурс за нов градски център на Търново
август 2, 2018
Разкриха гроб от преди 3000 г в крепостта Ряховец край Горна Оряховица
август 13, 2018
Покажи всички

Животът на повтарящите се модели

Защо някои от историите в живота ни се повтарят? Вярвам, че всеки човек си е задавал този въпрос и то многократно в живота си, в моментите когато нещо не се е случвало така както е било планирано или очаквано. В повечето случаи отговорите, които си даваме са насочени в перспективата на това, как някой или нещо извън нас е провалило нещата, връзката, резултатите…субективно винаги съществува външния фактор, който е извършител…обективно всеки сам привлича всяко от нещата във филма на живота си. Нещо вътре в душата му (най-често подсъзнателно) се намира като формиран модел, който търси изява, търси реализация. Разбирам, че е трудно, сложно и неудобно човек да се изправи сам срещу самия себе си и да осъзнае, и приеме факта, че единствено и само той е човека, който си причинява повторението на моделите, защото след първото повторение, когато за първи път му се случи да забележи тази тенденция и си е задал въпроса „Защо…?” е прехвърлил тази отговорност и е обвинил някой от вън. Следствието е завъртане отново на модела в първоначалната му невидима фаза…външно сме сменили работата, партньора, града, приятелите и т.н. вътрешно нищо не сме работили целенасочено с това да осъзнаем първопораждащата вътрешна причина…минава време след външната промяна, модела се е завъртял на пълни обороти и започва материализацията на старата позната песен, макар и запята на нов глас…така вече влизаме трайно в спиралата на този омагьосан кръг, да продължаваме процеса на привличане на едни и същи типажи – хора, събития, процеси.

Когато натрупаме във времето солидно количество завъртания на различни омагьосани кръгове в живота си се появява и сериозна предпоставка да си създадем погрешни убеждения за собствена вина, да натрупаме гняв, тъга, страхове, да се сдобием с чувство за малоценноснност, започваме да тъпчем сериозно на едно място, животът започва да ни се струва лош, плашещ, несигурен и несправедлив. Само когато на човек най-накрая истински му прекипи от този порочен кръг, когато осъзнае, че повече не желае да хаби живота си, може да се мотивира и да си зададе въпроса: „Какъв е изходът от тази ситуация?”. ЕДИНСТВЕНО И САМО ЧРЕЗ ДЪЛБОКА, ОСЪЗНАТА ВЪТРЕШНА РАБОТА! ПРОМЯНАТА ВЪТРЕ В ТЕБ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ПРОМЯНАТА НА НЕЩАТА, КОИТО СЕ СЛУЧВАТ И ПРИСЪСТВАТ В ЖИВОТА ТИ!

Макар, че изглежда просто и лесно казано, човек много трудно в зряла възраст решава мотивирано да си причини фундаментална вътрешна промяна. Затова и явлението за което говоря до сега, е толкова честно срещано в живота на повечето хора. Поне първоначално в повечето случаи ще се наложи търсенето и използването на компетентна помощ от вън. Когато обаче има силно желание за промяна и нов живот, като вътрешно намерение, то и подходящите за тази цел знаещи хора се появяват. Знае се, че първата крачка при прохождането е най-специалната за всеки…понякога страхът от провал може да парализира вътрешния ни подтик, но тук много ясно искам да кажа, че понятието „провал” е сама една категория или фикция, която ако ние заменим с „нов опит”, краката ни сами ще ни поведат в посоката на отработването и на освобождаването на този модел в жовота!

Идваме на този свят, за да опознаем на първо място себи си, а чрез нас самите и света. Когато подредим нещата по правилния начин, когато ги назовем с истинските им имена, когато се освободим от чуждите за нас модели на чувстване, мислене, говорене и действие, тогава ще получим и правилните за всеки един от нас резултати. Не забравяйте, че идваме тук на Земята, за да живеем в радост и тъга, какъвто е кръговрата на живота, а не да ставаме „рецидивисти”, които се въртят в омагьосани модели.

За всички, които вярват в прераждането, ще споделя, че някои от нещата са повлякли крак от минал живот…за тези, които не вярват също ще споделя, че те идват от миналото им или това, което те са приели като понятие за свое минало.

Както знаете, мили хора за всяко нещо има открито знание, бъдете търсачи на собстветата си истина и се грижете за това животът ви да бъде пъстроцветен, пълнокръвен и динамичен, защото изворът на всичко това се намира във всеки един от нас!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!