Последни Новини

Търновец създаде чудодеен мехлем, който се прочу в цяла Европа и Саудитска Арабия

Дами са първенци на випуските на НВУ и на Сержантския колеж в Търново
юли 25, 2018
Великотърновският музикант Савов отбелязва 10 години на професионалната сцена
юли 30, 2018
Покажи всички

Търновец създаде чудодеен мехлем, който се прочу в цяла Европа и Саудитска Арабия

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

60-годишен бизнесмен от Велико Търново е разработил чудодеен мехлем за хемороиди, който се е прочул и успешно се търгува в цяла Европа и дори в Саудитска Арабия. Христо Христов създал ефикасното мазило след като самият той до преди 8 г страдал от мъчителното заболяване.
„Опитал съм какви ли не мехлеми и от нищо нямах облекчение. Затова реших да заложа на родните лековити растения и захванах да експериментирам различни комбинации. Така създадох уникална рецепта, по която е произведен мехлема и той действа безотказно”, коментира Христов.
Търновецът споделя, че мазилото съдържа 4 билки като основната е невен. Мехлемът се произвежда в малка фабрика и е регистриран съгласно европейските стандарти. Той е 100 % натурален продукт и има 100 % ефективност.
Христо Христов обяснява технологията на приготвяне на продукта. „Билките се накисват в нагорещен до 75 градуса висококачествен зехтин и се оставят да престоят 24 часа. След това сместа се прецежда и отново се загрява като се добавят пчелен восък и кокосово масло. Билките доставям от екологично чисти райони на България, а пчелният восък внасям от Германия, защото е сертифициран”, изтъква Христо Христов.


Продуктът е изключително търсен в Германия, Англия, Испания, Чехия, Словакия, Гвинея, а отскоро има пазар и за Саудитска Арабия.
Христов е разработил и мехлем за акне, себорея и псориазис.
„Мой приятел англичанин имаше псориазис и пораженията бяха по лактите и на двете му ръце. Само с няколко намазвания, проблемът изчезна. До момента съм помогнал на 36 души с подобни кожни страдания и мехлемът бързо започна да става популярен на пазара у нас и в чужбина”, категоричен е Христо Христов.

Снимки-Веселина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!