Последни Новини

Дами са първенци на випуските на НВУ и на Сержантския колеж в Търново

37 специализанти обучава областната болница в Търново
юли 24, 2018
Търновец създаде чудодеен мехлем, който се прочу в цяла Европа и Саудитска Арабия
юли 30, 2018
Покажи всички

Дами са първенци на випуските на НВУ и на Сержантския колеж в Търново

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Курсант Деница Иванова е първенецът на Випуск-140-ти „Ботевски” на Националния военен университет /НВУ/ “Васил Левски” във Велико Търново. Тя е и назгодишният носител на академичната награда на Община Велико Търново, която се връчва за 3 март. 26-годишната Деница Иванова от горнооряховското село Върбица спечели наградата с отличен успех в специалността „Войски за ядрена, химическа, биологическа защита и екология” и участия в съвместни международни учения.


„Ориентирах се към военната професия, защото като цяло армията и ценностите, които произлизат от нея, бяха преплетени в моето възпитание. Баща ми винаги е говорил, разказвал ми е и винаги съм го виждала облечен в униформа – за мен той беше героят. Искам да служа на Родината си“, споделя Деница Иванова.
Тя сподели, че иска да завърши магистратура и мечтае един ден да стане генерал.
Началникът на НВУ бригаден генерал Пламен Богданов обяви, че на 27 юли ще се състои присвояване на първо офицерско звание на курсантите и връчване на свидетелствата на кадетите от Професионалния сержантски колеж на Випуск-140-ти „Ботевски”. На церемонията ще присъства и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който ще връчи пагоните на отличниците.
“Със заповед на министъра на отбраната ще бъде възстановена номерацията на випуските от 1878 г до днес. С отличниците от 15-те специализации посетихме Калофер, срещнахме се с кмета на родния град на Христо Ботев, разгледахме къщата-музей на велия българин”, разказа бригаден генерал Пламен Богданов.
Той допълни, че обучението си завършват 113 курсанти като средния успех на целия випуск е Много добър 5,36. Отличниците от всички специализации са общо петима и те ще бъдат наградени от министър Каракачанов. Сержантският колеж завършват 44 кадети редовно обучение и 270 кадети-задочници. Две дами са отличници на колежа-мл.сержант Ирена Секулова и мл.сержант Ели Вичева.

снимки-Веселина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!