Последни Новини

Столичани масово купуват жилища във Велико Търново

Козметикът Поля Ангелова премахва кожни несъвършенства с „вълшебна” писалка
юли 7, 2018
Изкуство от Корея показва пленерът „Павликени и светът“
юли 9, 2018
Покажи всички

Столичани масово купуват жилища във Велико Търново

“Има дефицит на луксозни жилища под наем”, казва Милен Ангелов, собственик на Агенцията за недвижими имоти „Съни Хоумс” в старата столица

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Столичани масово инвестират в жилища във Велико Търново. Варненци и бургазлии пък купуват имоти в Еленския балкан.
„Това е най-новата тенденция в сделките с недвижими имоти във Великотърновска област. Покупко-продажбите са факт заради приемливите цени в региона”, споделя Милен Ангелов, собственик на Агенцията за недвижими имоти „Съни Хоумс” в старата столица.
Напоследък има засилено строителство на жилищни кооперации в болярския град.
„Всеки търси ново строителство, но не винаги то е най-качествено. Цените варират между 450 и 600 евро за кв.м.в зависимост от локацията и нивото на завършеност“, допълва Ангелов.
Брокерът споделя, че болна тема в сферата на недвижимото имущество в старата столица, са наемите на жилища. За дом от 60 кв.м. в нова кооперация цената е 400-500 лева месечно.


„В момента има дефицит на луксозни жилища под наем“, категоричен е Милен Ангелов.
Той уточнява, че напоследък няма интерес от чужденци за имоти във Великотърновска област. Дори тенденцията е тези, които преди години са се сдобили с жилища, сега да ги продават.
Голямо е търсенето на къщи в малките населени места около Велико Търново, които са на разстояние от 5 до 20 километра. Заради това и цените на тези имоти рязко са се увеличили.
„За малка стара къща в град Дебелец, който на около 3 км от Велико Търново, собствениците искат над 40 000 лева. Засилва се обаче интересът към сглобяемите къщи. Такова жилище се построява за месец и половина, а цената е 250-300 евро на кв.м.“, разяснява Милен Ангелов.

Снимки-Веселина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!