Последни Новини

Благотворителен мач събира средства за педиатрията в областната болница в Търново

Камерен оркестър „Търновград” с първи концерт в Лапидариума
юни 25, 2018
Александра Златева спечели „Гран при“ от конкурса „Нека да е лято!” в Павликени
юни 25, 2018
Покажи всички

Благотворителен мач събира средства за педиатрията в областната болница в Търново

Със събраните пари ще бъдат купени консумативи и легла

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Благотворителният футболен турнир за купата на великотърновското село Габровци ще се проведе за втора пореден път. Идеята се родила още миналата година, когато домакинът на събитието Христо Медникаров потърсил съдействие за организацията на турнира в Община Велико Търново.
С подкрепата на експерти от общинската администрация се проведе първото издание на турнира, в което се включиха отбори от различни институции и частни фирми. Така, замисляно като чисто спортно събитие, в един момент състезанието се превръща в благотворителна кауза, в рамките на която са събрани около 1500 лв. за лечението на болно дете. Тази година спортният празник ще се проведе на 21 юли, а събраните средства отново ще бъдат предоставени за здравето на децата.
„Решихме да помогнем материално на детското отделение в търновската болница, разговаряли сме с управителя д-р Валентин Точков, той сподели какви са техните нужди. Имат нужда и от консумативи, и от легла. Спрямо сумите, които съберем – ще направим, каквото можем, за да помогнем”, сподели общинският съветник от старата столица Жельо Желев.
Почти всички участващи любителски отбори са от Велико Търново. До момента е ясно, че в надпреварата ще се включи тим от структурата на МВР, ще бъде сформиран отбор от Общината, НСОРБ също са заявили желание да участват на турнира. Няколко са и записалите се частни фирми, колко ще са всички участници ще стане ясно до края на месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!