Последни Новини

Студенти от Белгородския държавен национален изследователски университет завършиха обучение си във ВТУ

Цар Иван Асен II се завръща на Царевец 800 години след интронизацията си
юни 18, 2018
Болницата в Свищов се сдоби с нов скенер
юни 18, 2018
Покажи всички

Студенти от Белгородския държавен национален изследователски университет завършиха обучение си във ВТУ

 

Три месеца те изучаваха правните закони по съвместната магистърска програма на руски език

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Шестима студенти от Юридическия институт на Белгородския държавен национален изследователски университет, Руска федерация, успешно завършиха обучението си в Юридическия факултет на Великотърновския университет.
Три месеца те изучаваха правните закони по съвместната магистърска програма на руски език в рамките на договора за сътрудничество между Белгородския и Великотърновския университети.
Мухамед Санка, който е от Гана и също следва в Белгородския университет, използва предоставената възможност за студентски обмен и започва да работи по докторската си програма по международно право във Великотърновския университет.
Днес студентите от Белгород получиха своите сертификати за положените изпити от ректора на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов на специално тържество, организирано от учебния отдел на Великотърновския университет. Освен сертификатите те се зарадваха и на получените подаръци – рекламни материали за спомен от тяхното обучение във Великотърновския университет.
По време на тримесечния им престой във Велико Търново на студентите от Белгород бе организирана и културна програма – те разгледаха историческите забележителности във Велико Търново и околността.
Преди заминаването си те посетиха Никополис ад Иструм и Преображенския манастир заедно със своите преподаватели и колеги от Юридическия факултет, а техен екскурзовод беше студентката от специалност Културен туризъм Виктория Николова.

снимка-ВТУ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!