Последни Новини

Свищовска докторантка е победител в националния конкурс „Млад икономист-2018“

Бивш депутат дари 131 книги на библиотеката във Велико Търново
юни 7, 2018
Пиесата „Музикантът” на Любен Босилков – Ройс с премиера в театъра в Търново
юни 10, 2018
Покажи всички

Свищовска докторантка е победител в националния конкурс „Млад икономист-2018“

Свищовска докторантка е победител в националния конкурс „Млад икономист-2018“

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Докторант Силвия Заркова от катедра „Финанси и кредит“ при Стопанската академия „Д. А. Ценов” в Свищов бе класирана на първо място в националния конкурс „Млад икономист-2018”. Официалната церемония бе в събота по повод Деня на икономиста.
Националният конкурс се провежда ежегодно под наслов „Гласът на младите за силна икономика“ и стимулира ангажираността им за актуална оценка, осмисляне и търсене на полезни решения по актуални проблеми.
Докторант Силвия Заркова завършва с отличен успех бакалавърска степен специалност „Финанси“ в Свищов през 2015 г., а година по-късно се дипломира в магистърска програма „Финансов мениджмънт“. Тя е възпитаник на Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров” в Горна Оряховица, като още като ученик получава получава наградата „Михаил Стоянов“ за отличен успех и постижения в извънучилищни дейности на фондация „Атанас Буров“. През 2014 г.завойва първо място в конкурса „Млад икономист-2014“ като студент с разработка на тема „Зелената икономика – възможности и предизвикателства”.


Като докторант разработва дисертационен труд „Проблеми и предизвикателства пред управлението на държавния дълг на еврозоната (по примера на Гърция и Италия)“, под научното ръководство на доц. д-р Стефан Симеонов към катедра „Финанси и кредит” с ръководител проф. д-р Андрей Захариев.
В категорията „Студенти” успешно представяне за свищовската академия има и в лицето на класираната на трето място Беатрис Любенова, която се обучава в редовна форма в магистърска програма „Финансов мениджмънт”.


“В тазгодишния конкурс вече традиционно Фондация „Проф. д-р Минко Русенов” осигури награда  за участник в надпреварата, която освен парична стойност от 200 лв. бе подкрепена и със сувенири и издания на катедра „Финанси и кредит”. Наградата е за Лилиана Димитрова, ученичка в Националната финансово-стопанска гимназия в София”, съобщи проф.Андрей Захариев.
Председател на националното жури за провеждане на конкурса бе проф. д-р ик. н. Ненов Павлов, зам.-председател на УС на СИБ и ректор на СА „Д. А. Ценов” от 1999 до 2007 година.

снимки-Стопанска академия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!