Последни Новини

До древната столица на Албания Дуръс с „Кастело Травел”

Над 4000 гости посреща Павликени на Празника на яйцето
април 26, 2018
588 търновци дарили кръв за три месеца 
април 27, 2018
Покажи всички

До древната столица на Албания Дуръс с „Кастело Травел”

 

Дуръс  е най-древният град в Албания и бивша нейна столица. Разположен е на Адриатическо море и е най-голямото пристанище в Албания. Градът е морски курорт, предпочитана дестинация за почивка на много местни и чужденци. Намира се в близост до столицата Тирана. Интересни забележителности са руините на крепостната стена, амфитеатъра от римско време, джамията Фатух, културния център, както и старите военни бункери около плажа.

Пътуване до старата албанска столица предлага туроператорската компания „Кастело Траел”.  Екскурзията е от 23 до 27 юни. Програмата предвижда нощен преход през Македония, пристигане в Дуръс, кратка обзорна обиколка на града и неговите паметници на културата. Настаняване в хотел 3*/4* в града или околностите му. Свободно време за плаж и покупки.

След закуска в хотела на 25 юни, организаторите са планирали свободно време за плаж или по желание допълнителна екскурзия до град Круя и столицата Тирана. Посещение на замъка-крепост, от който се открива невероятна панорамна гледка След свободно време за разходка и покупки, пътешествието продължава с посещение на Тирана. Панорамна и пешеходна обиколка на града включва  площад „Скендербег”, Джамията „Етем Бей”, Часовниковата кула и разбира се статуята на Скендербег. След обиколката отново ще има време за плаж.

В четвъртия ден от воаяжа, който не иска да плажува, ще може да се наслади на  целодневна екскурзия до Берат – един от най-красивите градове в Албания, възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка включва крепостта Кале, църквите “Св. Богородица” и “Св. Троица”, площадът “Константин Велики”, Червената и Бялата джамия. Свободно време в центъра на града.

На път обратно за България ще има възможност за попътно разглеждане на град Елбасан – древната Скампа, възникнала през 4 век. Днес градът е известен с добре запазените се крепостни стени. Свободно време, за да се насладите на красотата на крепостта отвътре, да пиете кафе и да направите снимки. Организаторите предлагат транспорт с комфортен автобус, 3 нощувки в Дуръс в хотел 3*/4*, 3 закуски и 3 вечери в Дуръс. Осигурено е екскурзоводско обслужване по целия маршрут на пътуване, водач от агенцията, медицинска застраховка с покритие 5000 евро и посещение на град Елбасан.

Той е разположен по поречието на река Шкумбини и е един от големите градове в страната с население около 120 000 души.Градът възниква през I век под името Скампа. От XV век е известен под името Елбасан. В града има много преселници, като част от тях са българи. През 1466 г. е изградена крепостта на Елбасан, а през следващата година градът е подложен на неуспешна обсада от Скендербег.

 

снимки-архив

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!