Последни Новини

Българо-австрийски екип извърши уникална операция на бедрен тумор  в МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“

С благотворителна кампания студенти от Велико Търново спасяват живот
април 17, 2018
Международният фестивал 6Fest превръща Габрово в Столица на уличните изкуства
април 18, 2018
Покажи всички

Българо-австрийски екип извърши уникална операция на бедрен тумор  в МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“

 

Интервенцията бе излъчвана на живо, а записът е достъпен за специалистите с интерес към туморно ревизионно протезиране

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Уникална операция на бедрен тумор бе извършена в МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“. Екипът бе сформиран от водещ австрийски ортопед д-р Оливър Джахани, доц. д-р Венци Росманов, ръководител на Клиниката по ортопедия и травматология, д-р Пламен Ненов, началник отделение и д-р Здравко Александров, анестезиолог. В операцията участваше и Майкъл Пайзъл, инструментатор и представител на Зимер Байомет.


„Имах възможност да оперирам пациент с феморален костен дефект в МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“ заедно с екипа на Клиниката по ортопедия и травматология и австрийския инструментатор Майкъл Пайзъл. Операцията мина успешно. Впечатлен съм от високия професионализъм на колегите, изключителната им медицинска подготвеност и сложността на операциите, които извършват. Надявам се в бъдеще да имаме още възможности да работим заедно“, каза д-р Оливър Джахани, лекар в Отделението по ендопротезиране, Клиниката по ортопедия в Щолцалпе, Австрия.
Той обясни, че пациентът е с тумор в долната част на бедрото до коляното, претърпял множество оперативни намеси. Чрез извършената операция е компенсирано образувание с размер по-голям от 10 см., като са използвани два вида системи за колянно ревизионно протезиране, предоставени от СИКО-ФАРМА ЕООД, ексклузивен дистрибутор на Зимер Байомет за България.
Операцията бе излъчвана на живо и наблюдавана от специализантите към Клиниката по ортопедия и травматология в реално време. Екипът на МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“ предоставя запис от манипулацията на специалистите с интерес към туморно ревизионното протезиране.
За МБАЛ „Свети Панталеймон – Плевен“
МБАЛ и ДКЦ „Св. Панталеймон – Плевен“ са водещи за Централна и Северна България лечебни заведения. Те налагат нов модел на качествено медицинско обслужване, комбиниращ три комплексни фактора – водещи в областта си медици, високотехнологична апаратура и лично отношение към пациента. Многопрофилната болница разполага с три корпуса и 12 клиники и отделения. ДКЦ „Св. Панталеймон – Плевен“ предоставя възможност за първични и консултативни прегледи по всички медицински специалности.

снимки-МБАЛ “Св.Пантелеймон”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!